Wolfowitz, daha çok işbirliği planlıyor

Paul Wolfowitz, Trakya gezisi kapsamında Edirne’de “şartlı nakit transferi” kapsamında Dünya Bankası’nın para yardımı yaptığı aileyi ziyaret etti. Aile üyeleriyle bir süre sohbet eden Wolfowitz, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Wolfowitz, daha sonra Selimiye Camii’ni ziyaret etti.


Cami hakkında bilgi alan Wolfowitz’e, cami imamı ezandan kısa bir bölüm okudu.


Wolfowitz, caminin avlusunda gazetecilere yaptığı açıklamada, böylesine etkileyici bir camiyi gezme fırsatı bulduğu için il müftüsü ile cami imamına teşekkür etti.


Wolfowitz, günün büyük bölümünü çağdaş Türkiye’yi gezerek geçirdiğini, böyle bir camiye gelerek de ülkenin tarihine tanıklık ettiğini dile getirdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Ali Babacan ile görüştüğünü hatırlatan Wolfowitz, bu görüşmelerde Dünya Bankası ile Türkiye’nin sağlıklı ilerleyen ortaklığından sözettiklerini aktardı.


Ziyareti sırasında Türkiye’nin ekonomik zorluklarını ve başarılarını görme fırsatı bulduğunu kaydeden Wolfowitz, şartlı nakit transferinin, ziyaret ettiği ailenin yaşamını nasıl etkilediğini gördüğünü anlattı.


Wolfowitz, “Çocukların anne babalarından daha fazla şansa sahip olması için Türk hükümetiyle daha fazla işbirliği yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.


Wolfowitz, Şişecam fabrikasını ziyaretinin de kendisine Türkiye’nin dünyanın en iyileriyle rekabet gücüne sahip olduğunu gösterdiğini dile getirdi.


Cami ziyaretinin ardından Arasta Çarşısı’nı gezerek esnafla sohbet eden Wolfowitz, daha sonra, aralarında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da bulunduğu bir grupla akşam yemeği yedi.


FOTOĞRAF: Irak Savaşı’nın immarı olarak da bilinen Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, Başkan George Bush ile…

1038410cookie-checkWolfowitz, daha çok işbirliği planlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.