‘Üyelik AB’nin güvenilirliği ile ilgili’

Barroso, Atina’da yayımlanan Kathimerini gazetesindeki demecinde, Türkiye’nin AB perspektifine de değinerek, “AB’de oybirliği ile alınan kararların bağlayıcı olduğunu” belirtti.


Türkiye’nin üyeliği konusunda başlatılan müzakerelerin tam üyelik anlamına gelmemekle birlikte, alınan kararlar doğrultusunda bu müzakerelerin sürdürülmesi zorunluluğu bulunduğunu ifade eden Barroso, “Bu konuda ortaya konulan kriterlerin uygulanmasında katı olalım. Ancak, Türkiye’nin tam üye olup olmayacağına ilerideki bir tarihte biz ve Türk ortaklarımız birlikte karar vereceğiz” dedi.


Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki açıklamalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Barroso, “Sarkozy’nin görüşlerine saygı duyuyorum. Ancak üye ülkelerde her hükümet değiştiğinde daha önce almış olduğumuz kararların ve yükümlülüklerin de değişebileceği ilkesini kabul edersek, üzülerek söylüyorum, güvenilirliğimiz tehlikeye düşer” dedi.
Bugünkü aşamada, Türkiye’nin AB’ye katılıma, AB’nin de Türkiye’yi üyeliğe kabul etmeye henüz hazır olmadıklarını söyleyen Barroso, “Ancak ben, şahsen bu konunun, AB’nin güvenilirliği ve inanırlığı ilgili olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
 

1045660cookie-check‘Üyelik AB’nin güvenilirliği ile ilgili’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.