Yiğido 21. maçta Gazi oldu!

Maçtan önce akıllarda bu karşılaşma kadar haftanın kapanış maçı olan derbiy vardı. Sivasspor’un ligin son dört haftasına lider girmesi şampiyonluk için kalan maçlarını kaybetmeden ligi bitirmesinin yeterli olduğu anlamına geliyor.. Klasik kadro anlayışı ile maça çıkan Yiğido’lar bu sene oluşturduklerı makine sistemi ile ilk yarıyı zorlanmadan galip bitirdiler..

İkinci yarı işlerin G.Antep’in lehine döndüğünü gördük. İlk ve sonrasında ki gelen ikinci gol Sivassspor için umutların, emeklerin ve beklentilerin bir manada son bulmasına sebep oldu. Elbette yirmi maçtır kaybetmeyen Sivasspor, bu maçla hem sevenlerini hemde Sivas şehrini üzdü. Ancak maçın uzatma dakikalarında ki futbol Türkiye ligindeki kalitenin geldiği noktayı tüm spor severlere gösterdi.

Asıl nokta 30 maç geçmesine rağmen ligde liderliğini sonuna kadar getiren Sivasspor’un, bu yıl şampiyon olacağı söylemlerinden sonra bunu icraatta göstermenin son aşamasındaydı. Kadro içinde kariyerlerinde hep dibi görmüş oyuncuları bir araya getiren Bülent Uygun Hoca’nın, futbolculara verdiği güvenle bu başarının baş mimarı olduğu açıkça görülüyor.

Ancak başarı için bu futbolculara güvenmek de teknik direktörlük kariyerine yeni başlayan Bülent hoca için bir riskti. Abdurrahman, Sedat, Musa ve Mehmet Yıldız gibi futbolcuları takımın ana iskeleti olarak monte eden Bülent Hoca, kaliteli ama maliyeti düşük yabancı futbolcularla ortaya şampiyonluğa oynayan Anadolu’nun 5. büyük takımını kurdu demek yanlış olmayacaktır.

Maçı kazanırken alkışlanan Sivasspor eleştirileri de kabul etmesini bilmelidir. Onlar Gazi Antep deplasmanında kaybettikleri üç puanı bundan sonra çok ama çok arayaklar.

Cumhur Cebeci

723420cookie-checkYiğido 21. maçta Gazi oldu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.