Yine polis, yine gerginlik…

 DİSK ve KESK tarafından ”Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz” temasıyla gerçekleştirilen ”İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” Sıhhiye Meydanı’nda yapıldı. Miting sırasında göstericilerden bazıları ile polis arasında gerginlik yaşandı.


İstanbul’dan geldiği belirlenen iki grup ile polis arasında yaklaşık 45 dakika süren arbedenin ardından emniyet yetkilileri arama noktası ve bariyerlerde görevli polisleri sokak arasında çekti.


Bu sırada göstericiler Adliye binası önünde yoğunlaşan emniyet güçlerine kaldırım taşları attı. Polisler de taşları geri atarak karşılık verdi.


Tertip komitesinde yer alan görevlilerin uzun uğraşı sonucu polise taş atan öğrenci grubu miting meydanına yönlendirildi. Çevik kuvvete mensup polisler de miting meydanı çevresinden sokak aralarına alınarak göstericilerle temasları kesildi.


Olaylar bu şekilde sona ererken Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, telsizle ”Arkadaşlarımız sakin olsun. Kararlı ve sakin bir şekilde görevimize devam edeceğiz” anonsu yaptı.


Olaylar sırasında çok sayıda gösterici ile 6 polis memuru yaralandı. Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere gönderildi.


Bu arada ses aracının Ulaştırma kavşağında köprü altından geçişi sırasında Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Tuğrul Çulfa başını köprüye çarptı.


Sağlık durumunun ciddi olduğu belirtilen Çulfa, kaldırıldığı Ankara Numune Hastanesi’nde ameliyata alındı.


Aracın şoförü gözaltına alınırken kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

1070500cookie-checkYine polis, yine gerginlik…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.