Zayıflama kitabının geliri evsizlere gıda yardımı olarak verilecek

Ünlü Aşçı Hüseyin Özer’den sıra dışı kitap tanıtım etkinliği:
ZAYIFLAMA KİTABININ GELİRİ EVSİZLERE GIDA YARDIMI OLARAK VERİLECEK

Mizah Yazarı Erdinç Utku’nun Eyvah Zayıflıyorum! adlı mizahla zayıflama kitabının 7 Kasım’da Londra’da yapılacak olan tanıtım ve imza günü geliri evsizlere gıda yardımı olarak verilecek.

Türkiye’de 19 Haziran’da satışa sunulduktan sonra birinci baskısı kısa sürede tükenen ve Ağustos ayında ikinci baskısı yapılan ve 1 Ekim Dünya Gülümseme Günü’nde Brüksel’deki Nasrettin Hoca heykeli önünde buluşulup 2 bin adım yürünerek yapılan eğlenceli bir tanıtımla Avrupa etkinlikleri başlatılan Mizah Yazarı Erdinç Utku’nun “Eyvah Zayıflıyorum!” adlı son kitabı 7 Kasım’da Londra’da geliri evsizlere gıda yardımı olarak verilmek üzere satılacak.

Sokaktan zirveye erişen Sofra Restoranları Kurucusu ünlü Aşçı Hüseyin Özer’in desteği ve açılış konuşmasıyla 7 Kasım Pazar günü saat 14.00’de Sofra Mayfair’de (Adres: 18 Shepherd Street, Mayfair, London, W1J 7JG ) düzenlenecek olan “Eyvah Zayıflıyorum! Söyleşi ve İmza Günü” afişine “Kitabı istediğiniz ücreti ödeyerek edinebileceksiniz. Etkinliğin tüm geliri evsizlere gıda yardımı olarak verilecektir.” notu düşüldü.

Özer, Eyvah Zayıflıyorum! ile ilgili olarak 2 Eylül’de yaptığı bir Twitter paylaşımında “Harika bir anlatım, zekice espriler ve uygulaması kolay öneriler…Eyvah Zayıflıyorum!, gördüğüm en iyi diyet kitabı. Böyle bir çalışmaya esin kaynağı olduğum için çok mutluyum.” diye yazmıştı.

BRÜKSEL, BERLİN, ANKARA VE İZMİR’DEN SONRA LONDRA’DA

18 Ekim’de Berlin, 30-31 Ekim’de Ankara ve 1 Kasım’da İzmir’de düzenlenen söyleşi ve imza günlerinden sonra 7 Kasım’da Londra’da okurlarla buluşacak olan Erdinç Utku, 13 Kasım’da Frankfurt ve 14 Kasım’da da Lahey’de söyleşi ve imza günlerine katılacak.

MİZAHLA ZAYIFLAMANIN KİTABI

Usta Çizer Öznur Kalender’in kapağını tasarladığı ve karikatürleriyle renklendirerek ayrı bir tat kattığı Eyvah Zayıflıyorum!’un önsözünde ünlü gazeteci yazar Haluk Şahin’in imzası var. Kitapta “mizahla 50 günde 10, 100 günde 17 kilo zayıflama” deneyimini paylaşan yazar, özellikle koronavirüs salgını sonrası ciddi bir sorun haline gelen zayıflamaya neşeli bir bakış sergiliyor. Kitap, içinde kitaplardan oluşan bir matruşka gibi. aforizmalar, zayıflatan espriler, kişisel zayıflama deneyimi, mizahın zayıflatma gücü iç içe verilmiş. Diyetle, kendisiyle ve zayıflama sektörüyle dalga geçerek, mizahla yoğurarak daha sevimli hale getirdiği zorlu zayıflama macerasını kitaplaştıran Utku; zayıflama ve diyetle ilgili aforizmaları ve “Göbek önü yazıları”, “Postmodern zayıflama bedduaları”, “Göbek marşı” ve “Hayat Perhizoğlu sorularınızı cevaplıyor” gibi yazıların da bulunduğu kibrit kutusu büyüklüğündeki sayfalarca espriyle zayıflarken gülmemizi, gülerken zayıflamamızı hedefliyor.

(https://www.cumhuriyetkitap.com.tr/eyvah-zayifliyorum)

ERDİNÇ UTKU’NUN ÖZGEÇMİŞİ

1966 yılında Tokat’ta doğan Erdinç Utku, 1985 yılında adım attığı mizah yazarlığı serüveninde Gırgır, Fırt, Gümgüm ve Solak gibi dergilere mizahi yazılar ve televizyonlara skeçler yazdı. 1988 yılında mezuniyetinin hemen öncesinde ODTÜ Gülmece Topluluğu’nun kurulmasına öncülük etti. 4 kitap, 1 çizgi roman senaryosu, 11 komedi ve 3 çocuk oyununa imza attı. İlk kitabı “ZapteDİLemez ki” 1990 yılında “Her şeyi devletten bekleme, kendi kitabını kendin yak!” sloganıyla kibrit armağanlı olarak satılan yazarın, 1992 yılından beri Cumhuriyet Gazetesi’nde “Yüksek Yerilim Hattı”nda aforizmaları ve Brüksel’den pazar yazıları yayımlanıyor. Aziz Nesin’in hazırladığı ve Turgut Çeviker tarafından güncelleştirilen “Cumhuriyet Dönemi Türk Mizahı” adlı antolojide çalışmaları bulunan yazar, Belçika’da 2004 yılında yayın hayatına başlayan Binfikir Gazetesi ve internet sitesinin kurucuları arasında yer aldı. Gent Sahne Sanatları Akademisi’nde tiyatro yönetmenliği eğitimi de alan Utku, yaşamını sürdürdüğü Belçika’da yazıp yönettiği oyunlarla toplumsal sorunları sahneye taşıyor.

Kitapları:

• ZapteDİLemez ki (1990)

• Akıntıya Yürek Çekmek (1998)

• Amerikanca Hayatımıza Türkçe Altyazılar (2003)

• Türkçe Ağlayan Köpek (2015)

Çizgi Roman Senaryosu:

• Saint Nicolas, Nasrettin Hoca ve Gülmeyen Kız (2009) (Çizer: Gürcan Gürsel)

Komedi Oyunları:

• Akıntıya Yürek Çekmek-Üçüncü Viyana Kuşatması

• Postmodern Köy

• Bir Acayip Antigone

• Shakespearename

• Yaşasın Boşanıyoruz!

• Sanal Alem Bir Alem!

• Anne Sana Baba Diyebilir miyim?

• Bir Acayip Romeo ve Juliet

• Haini Meçhul İlişkiler

• Çile Kokulu Kadınlar

• Tiyatroca: Dünyanın Tiyatrosu – Tiyatro Dünyası

Çocuk Oyunları:

• Saint Nicolas, Nasrettin Hoca ve Gülmeyen Kız

• Minik Nicolas ve Minik Nasrettin Çevre Canavarı Petman’e Karşı

• Uzaylılar Çılgın Profesöre Karşı – “Kekemeler Tiyatro Yapıyor”

2561870cookie-checkZayıflama kitabının geliri evsizlere gıda yardımı olarak verilecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.