Özdabak’ın çizgileri BSF’de

Cumartesi günü saat 15.00’te İstiklal Caddesi’ndeki BSF Akademi’de açılan sergi, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Sergiye gezmeye gelenler, Özdabak’a sergilenen eserlerle ilgili sorular sordular.


Karikatürün dünya gündemini belirlediğini hatırlatan Özdabak, 1982’den bu yana karikatür çizdiğini belirtti. Serginin açılmasının Danimarka’daki karikatür kriziyle ilgisi olup olmadığı şeklindeki bir soruyu cevaplandıran Özdabak, doğrudan bir ilgiden bahsedilemeyeceğini ifade ederek, karikatürün hakarete alet edilmemesi gerektiğini söyledi.


Özdabak ayrıca, kartpostal şeklinde basılmış karikatürlerini sergi ziyaretçilerine imzaladı. Sergiyle ilgili değerlendirmelerini yazılabilmesi için sergi özel defteri açılarak, ziyaretçilere duygu ve düşüncelerini yazma imkânı verildi.


KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ


Serginin ilk gününde en çok ilgi çeken karikatür başörtüsü yasağını eleştiren “Kırmızı Başlıklı Kız” adlı karikatür oldu. Sergiyi ziyaret eden öğretmenlerden bazıları da, Özdabak’ı okullarında ders vermeye davet etti. Özdabak’ın sergisi 30 Nisan’a kadar sürecek.


İBRAHİM ÖZDABAK?


1957 Şebinkarahisar doğumlu.Marmara Eğitim, Resim Bölümü (1977) mezunu. Silivri Lisesi ve Haznedar Ortaokulunda Resim-İş öğretmenliği yaptı.1980 yılında Yeni Asya gazetesinde ressam olarak çalışmaya başladı. 1982 yılından itibaren günlük karikatürleri yayınlanmaya başladı. 1992 yılında Yazarlar Birliği tarafından yılın karikatüristi ödülü verildi.


Yeni Asya bünyesinde neşredilen yüzlerce dergi ve kitap kapaklarına imza attı. Çeşitli tasarımlar ve yapımlarda çalıştı. Yeni Asya’nın teknolojik yapılanmasında aktif çalışmaları oldu. Bazı dönemlerde günlük çizgilerine ara verdiği oldu.Halen Yeni Asya gazetesinde çalışan İbrahim Özdabak evli ve iki çocuk babası.

689470cookie-checkÖzdabak’ın çizgileri BSF’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.