Nükleer atık trenleri saldırılara açık

Tam sayfa yayımlanan ilanlarda, nükleer enerji seçeneği üzerinde ısrarla duran İngiltere Başbakanı Tony Blair eleştirilirken, hükümete ”başkası durdurmadan bu treni durdurun” çağrısında bulunuldu. “Teröristler Blair’e kendilerine bu kadar büyük şanslar tanıdığı için müteşekkir olacaktır” denilen ilanda, başbakanın İngiltere’nin bütün geleceğini nükleer enerjiye bağlamasından duyulan rahatsızlık dile getirildi.


“Bu daha çok nükleer tesis ve daha fazla nükleer atık demektir” ifadesi kullanılan ilanda, nükleer atıkların her gün İngiltere’nin bir ucundan diğer ucuna trenlerle taşındığına dikkat çekildi.


Bu trenlerin günün en yoğun saatlerinde kentlerin ortasından geçtiği ve yolcu trenleriyle yan yana gittiği hatırlatılan Greenpeace ilanında, bu tür yük taşıyan trenlerin Londra’nın göbeğinden bile geçtiği kaydedildi. Trenlerin hiçbir şekilde korunmadıklarını, bir makinist ve 1-2 görevliden oluşan mürettebatla yola koyulduğunu öne süren Greenpeace eylemcileri, “Bu trenlerin hiçbir acelesi de yok. Bir keresinde bu trenlerden biri bir ilkokulun önünden geçerken durdurulmuş ve 6 saat okula 20 metre uzaklıkta bekletilmiştir. Bu trenin yükü son derece radyoaktif nükleer atık taşımaktaydı” dedi.


İlanda, böyle bir trene saldırılması durumunda radyasyonun 100 kilometrelik bir alanda yayılabileceği ve en az 8 bin cana mal olabileceği uyarısı yapıldı. Greenpeace ilanında ayrıca daha güvenli enerji üretimi için kamuoyuna alternatif bir plan sunuldu. Bu planı görmek isteyenlerin kurumun internet sitesine girip okuyabilecekleri belirtildi.

790360cookie-checkNükleer atık trenleri saldırılara açık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.