Zimbabve’de ABD ve İngiltere kazandı

İngiltere’den 1980 yılında bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana Robert Mugabe liderliği altında yaşayan, enflasyonun dünya rekoru kırdığı, yolsuzluk iddiaları ile çalkalanan Zimbabve’de yapılan seçimlere İngiltere’nin ciddi ulusal basını ilgi gösterdi.

The Independent gazetesi bir seçim sandığından çıkan ve muhalefetteki Morgan Tsvangirai’nin, Cumhurbaşkanı Robert Mugabe’den dört kat fazla oy alarak birinci olduğunu ortaya koyan bir tespit tutanağını manşetten kullandı.

Gazete, oylar sayıldıkça Zimbabve Cumhurbaşkanı’nın hile karıştırmak için her yolu kullandığı seçimin sonuçlarının kendi aleyhinde çıktığını yazdı.

The Independent, Morgan Tsvangirai’ın bir resminin üzerinde de “Zimbabve’nin muhalefet liderinin görkemli geri dönüşü” diye verdi…

“Mugabe’nin adamları teker teker iktidardan def ediliyor” diyen gazetenin yorumcularından Basildon Peta ise köşesinde “28 yıllık yanlık yönetim ve yolsuzluğun ardından artık son yakın” diye yazdı.

The Guardian gazetesi ise manşette seçim yenilgisine rağmen Robert Mugabe’nin “Koltuğa yapıştığını”ve muhalefetin zafer ilan etmesine rağmen Cumhurbaşkanının resmi sonuçların yayınlanmasını geciktirdiğini belirtiyor” yorumunu yaptı.

The Guardian, bağımsız gözlemcilerin açıklamasına göre Morgan Tsvangirai’ın oylarının yüzde 55’e ulaştığını Mugabe’nin oylarının ise yüzde 36’da kaldığını da ekledi.

İLGİLİ KÖŞE: Faruk Eskioğlu / Mungan, Mugabe ve Munyar

 

 

1169510cookie-checkZimbabve’de ABD ve İngiltere kazandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.