’30 yıllık hakkımız gaspediliyor’

TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, burada yaptığı açıklamada, adına ”Sosyal Güvenlik Reformu” denilen yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldüğünü, tasarının çalışanların birçok hakkını geriye götürdüğünü belirtti. İpekçi, gazeteciler açısından en önemli unsurlarından birinin yıpranma hakkının ”Gaspedilmesi” olduğunu dile getirerek “30 yıllık yıpranma hakkımız elimizden alınmak isteniyor” diye konuştu.


İpekçi, tasarı üzerinde mutabakatları bulunmadığını vurgulayarak, “Kime sordunuz da yüzde 80-90 mutabakat var dediniz? Halk bunu istemiyor. Bunu kabul etmiyor. Kimin adına bunu yapıyorsunuz” dedi.


Bakanlar Kurulu üyelerine de seslenen İpekçi, ”Her gün bu meslektaşlarımızı göreceksiniz. Arkadaşlarımız, özgür basın mücadelesine devam edecekler. Ama fotoğraflarını çekerken, kameralarıyla görüntü alırken, haber yaparken size arkalarını dönecekler. Bunu kabul ediyorsanız devam edin” şeklinde konuştu.


İpekçi, bugün akşama kadar oturma eylemi yaparak Genel Kurul’dan çıkacak sonucu bekleyeceklerini belirterek, tasarının bu haliyle yasalaşması durumunda konunun Anayasa Mahkemesine taşınması için her türlü girişimde bulunacaklarını bildirdi.

1057710cookie-check’30 yıllık hakkımız gaspediliyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.