5 DTP’liye ‘Toptan’ uyarı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP’li 5 milletvekilinin süren davalarıyla ilgili savunmalarının istenmesiyle ilgili, ”Anayasa’nın 83. ve 14. maddeleri, açık birtakım hüküm öneriyor. Gitmedikleri takdirde ihzaren, yani polis zoruyla getirileceklerini ifade ediyor” dedi.

TBMM Başkanı Toptan, Milli Mücadele’nin başlamasının 90 yıl dönümü dolayısıyla Şişli Atatürk Evi’nden başlayan yürüyüş sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toptan, ”DTP’li milletvekillerinin savunmalarının alınması” konusunda TBMM Başkanlığına yapılan başvuru ile ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

”Kimlerle isterlerse onlarla görüşsünler ama onlarla ilgili bir yasal süreç var. Anayasa’nın 83. ve 14. maddeleri, açık birtakım hükümler öneriyor. İlgili ağır ceza mahkemelerinin bize yazdığı yazıda, dokunulmazlığı olan milletvekillerini seçilmeden önce işledikleri, yürüyen davalarla ilgili gerekenin yapılması için mahkemeye davet ediyor. Gitmedikleri takdirde ihzaren, yani polis zoruyla getirileceklerini ifade ediyor. Bu milletvekilleri giderler, gitmezler o kendi bilecekleri şey. Sorunun makul ölçüler içerisinde çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz.”

1073510cookie-check5 DTP’liye ‘Toptan’ uyarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.