8 asker yargılanmaya başladı

PKK üyelerinin, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe saldırısı sırasında irtibat kesilen ve birliklerine dahil olduktan sonra Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanan 8 askerin yargılanmasına başlandı.


Van Askeri Mahkemesi’nde saat 09.50’de başlayan duruşmada, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Uzman Çavuş Halis Çağan, erler Ramazan Yüce, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu, Fatih Atakul, Fuat Başoda ve Mehmet Şenkul ile avukatları hazır bulundu.


Duruşmayı izlemek amacıyla askeri mahkemeye başvuran basın kuruluşlarından, mahkeme salonunun küçük olduğu gerekçesiyle Anadolu Ajansı ve TRT’nin de aralarında yer aldığı 9 basın kuruluşunun temsilcileri duruşmayı izlemek üzere salona alındı.
Van Askeri Mahkemesi çevresinde geniş güvenlik önlemi alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, askeri mahkemenin bulunduğu Ordu Caddesi’nin bir bölümünü, güvenlik bandıyla çevreleyerek araç ve yaya trafiğine kapattı.


Sanıklardan er Ramazan Yüce, ”Suç ve suçluyu alenen övme, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçuna yardım etmek, yurt dışına firar, zincirleme olarak basın ve yayın yolu ile bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak, basın ve yayın yolu ile halkı askerlik hizmetinde soğutacak beyanlarda, telkinlerde bulunmak, propaganda yapmak” suçlarından yargılanıyor.


Sanıklardan uzman çavuş Halis Çağan, ”Memuriyet görevlerinin gereklerini yerine getirmemek, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar, zincirleme olarak basın ve yayın yolu ile bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak” suçlarından, diğer 6 er ise ”Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar” suçundan hakim karşısına çıkıyor.
 

1054640cookie-check8 asker yargılanmaya başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.