ABD Adalet Bakanı’ndan dostane sözler

Mukasey, Türkiye’den ayrılmadan önce Esenboğa Havaalanı’nda düzenlediği basın toplantısında temaslarını değerlendirdi.


Görüşmelerinde iki ülkeyi ilgilendiren konuları ele aldıklarını belirten Konuk Bakan, “Türkiye ABD’nin güçlü bir ortağı ve dostudur” diye konuştu.


ABD Başkanı George Bush ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir araya gelerek, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu PKK terörü ve bu terörün Irak’ta istikrarın bozulması tehdidine karşı birlikte mücadele edebilmek için askeri işbirliği ve istihbarat paylaşımının artırılması kararı aldıklarını vurgulayan Konuk Bakan, bu işbirliğinin başarılı sonuçlar verdiğini ve devam ettiğini bildirdi.


“Terör örgütü” PKK tehdidini yok etmek için Irak, Avrupa ve Türkiye’de birlikte çalışıldığını belirten Amerikalı Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Diğer terör tehditleri gibi bu da tek bir yanıtı olmayan karmaşık bir sorun. Ama ABD güvenlik birimlerinin, saldırılara karşı Türkiye ile birlikte olduğunu söylemek ve bu tehdit karşısında ABD’nin Türkiye’nin yanında olma kararına bağlı olduğunu iletmek için geldim.”
Mukasey, Türkiye ile ABD’nin gerek terörle mücadele, gerekse diğer adli konularda işbirliğini genişleterek sürdürebileceğini kaydetti.
 
 

1055370cookie-checkABD Adalet Bakanı’ndan dostane sözler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.