Çare Merkezi donör arıyor

Çare Merkezi’nden yapılan açıklama aynen şöyle:


“Değerli Dostlar,
 
Anthony Nolan’la beraber çalışarak daha fazla Türk’ün potansiyel bir ilik donörü olarak kaydolmasını sağlamaya çalışıyoruz. 
 
Hedefimiz toplumun bu konudaki bilincini artırarak listedeki Türk donör eksikliğine bir çözüm bulmak. Örneğin Anthony Nolan Listesinde 375,000 potansiyel donör varsa bunların yüzde 1’den az bir bölümü Akdeniz kökenli kişilerden oluşmaktadır. Bu sayı diğer gruplar için daha da düşüktür. Doku türümüz anne ve babamızdan kalıtsal yollarla aldığımız bir özelliktir. Bu nedenden dolayı ilik nakli gereken hastaların uygun bir donör bulmaları kendi etnik grupları içerisinde daha olasıdır. Bu demektir ki şu andaki listedeki Akdeniz kökenli kişilerin azlığından dolayı Türk hastaların ilik bulması daha zor oluyor.
 
Anthony Nolan ilik nakline ihtiyacı olan hastaları ilik vermeye kendini adamış uygun kişilerle eşleştirerek hayat kurtarıyor ama bunu daha iyi yapabilmek için daha fazla kişinin listeye kaydolması gerekiyor.
 
Biz, PCRF olarak Anthony Nolan’la beraber çalışarak özellikle bizim toplumumuzdan donör sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bu nedenden dolayı senede iki defa Çare Merkezimizde Donör Kayıt Klinikleri düzenleyeceyiz. Bu Kliniklerin gerçekleşebilmesi için en az 25-30 kişiye ihtiyacımız var.
 
Bütün gönüllülerin sağlıklı, 18-40 yaş arası ve en az 51 kilo (aşırı kilolu olmamak şartıyla)olmaları gerekmektedir. Belirli hastlıklar ve sağlık problemlerınden dolayı bazı kişilerin donör olması uygun değildir. Kriterlerimiz için websitemize başvurabilirsiniz. www.anthonynolan.org.uk.
 
Listemize katılmak için sağlık formu doldurmanız ve bir kaşık dolusu kan vermeniz yeterli. Görevlilerimiz size destek ve bilgi için kliniklerde bulunacaktır. 
 
Anthony Nolan ve PCRF’in hayat kurtaran bu kampanyasıyla ilgili bilgileri yaymamıza ve uygun donör bulmamıza yardım edin. Birinin hayatını kurtarabilirsiniz.
 
Donör olmak konusunda daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa Dr. Umut Fahrioğlu’nu 0208 886 5111 numaralı telefondan arayabilirsiniz.” 


0208 886 5111
[email protected]
www.procanresfun.org
www.theorchidwalk.com
 

796790cookie-checkÇare Merkezi donör arıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.