Asansörlü tuvalet o Başkanı kurtarmaya yetmedi!

Anadolu’nun pek çok kentinde renkli görüntülere neden olan ve ünlü mizahçı İrfan Sayar’ın yarattığı Zihni Sinir’e taş çıkartan o projelerden biri de Isparta’nın Eğirdir ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Orman Nuri Özmeral’in müjdelediği “asansörlü tuvalet” projesiydi. Ancak 100 numaralı çılgın proje, belediye başkanlığına yeniden aday adayı olan Özmeral’i kurtarmaya yetmedi. AKP, 5 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Özmeral yerine Veli Gök’ü aday gösterdi.

‘TOPLUMUN EN MÜHİM İHTİYACINI TESPİT EDİP ÇAREYİ BULDUK’

Isparta’nın Eğirdir ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, bir süre önce yaptığı açıklamada, belediye tarafından ilçe merkezinde yaptırılan asansörlü tuvaletin yakında hizmete gireceğini müjdeleyerek, “Asansörlü tuvalet yaptırmak hizmetlerin en güzelidir. Belediyemiz olarak toplumun ihtiyacını tespit edip bu mühim ihtiyacın giderilmesi için çareyi bu şekilde bulduk. Saygıdeğer halkımız hizmetin en iyisine lâyıktır” ifadelerini kullanmıştı.

‘ASANSÖRLÜ TUVALETİN TAPUSUNU ALDIK’

Bu açıklamasının ardından Eğirdir Tapu Müdürlüğü’ne gidip asansörlü tuvaletin tapusunu eline alarak poz veren Başkan Özmeral, “Sattığımız da oluyor, aldığımız yerler de oluyor. Bunun yanında binası yapılıp yeni kazandırdığımız tapularımız da oluyor. Çarşı merkezinde yapılan asansörlü tuvaletin de tapusunu aldık” diye konuştu.

HER ZİYARETİNE GELENLE FOTOĞRAF ÇEKTİRİP SERVİS EDİYOR

İcraatları ve açıklamalarıyla tepkilere neden olan Özmeral, asansörlü tuvalet açıklamalarının tartışmaları sürerken bu kez de bir başka açıklamasıyla gündeme geldi. Eğirdir’de her ziyaretine gelenle fotoğraf çektirip servis ederek gündeme gelmekle eleştirilen Özmeral’ın son icraatı ise eski bir çelik kasayı belediye kazandırması oldu.

TARİHİ GAR ELDEN GİDİYOR, BAŞKAN ÇELİK KASA ŞOVUNDA

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda önemli hizmetleri de bulunan Tarihi Eğirdir Garı’na ait arazilerin özelleştirme kapsamında apartman dikilmek için satışa çıkarıldığı bir dönemde çelik para kasasını “idamdan kurtardık” diyerek belediyeye satın alan Özmeral, “kapağındaki yazıdan 1896 Alman malı olduğu anlaşılan bir asrı deviren 118 yaşındaki çelik kasanın hurdalıkta yok edilmesine görmezlikten gelemezdik. Tarihi özelliği olan ve kullanılabilecek nitelikte bulunan çelik kasayı Belediyemize kazandırdık. Yükü ağır fakat bizce kıymeti çok büyük olan çelik kasanın kapısının iç yüzündeki imzalı, mühürlü yazının da ayrı bir manevi değerinin olduğunu belirtmek isterim. Bu çelik kasayı, kullanmak için Belediyemize almadık. İdamdan bir insanı kurtarırcasına tarihi çelik kasayı kurtarıp halkımız adına sahip çıktık. İnanıyorum ki, hem saygıdeğer halkımız, hem de gelecek nesil, bu çelik kasanın varlığından ayakta duruşundan çok hoşlanacaktır ve çok yönlü değerlendirmelerde bulunacaklardır” diye konuştu.

YÜZ NUMARALI PROJE BAŞKANI KURTARMAYA YETMEDİ

Ancak asansörlü tuvalet başta olmak üzere Özmeral’in projeleri partisi tarafından bile kabul görmedi. AKP, yerel seçimlerde yeniden aday adayı olan Özmeral’in üstünü çizerek Eğirdir Belediye Başkanlığı için Veli Gök’ü aday gösterdi. Özmeral, yapılan tahlillerde kansorejen içerdiği tespit edilen Eğirdir Gölü’nden basının önünde avucuyla su içerek şov yapmasıyla da tepkilere neden olmuştu.

1559590cookie-checkAsansörlü tuvalet o Başkanı kurtarmaya yetmedi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.