Baykal geri dönecek mi?

– İstifa kararını nasıl aldınız? Duygularınız nelerdi?
– Evden hiç çıkmadım. Dört gün boyunca telefonun başından kalkmadım. Bütün telefonlara ben cevap verdim. Her kesimden insanlar, partili, partisiz vatandaşlar aradı. Hepsini dinledim. Bu oyuna gelme, istifa etme dediler. Ben zihnimde sürekli değerlendirme yaptım. Zihnimde şekillendirdim. İstifa etmemin bu komplonun ortaya çıkarılması açısından; kendim ve partim için en doğru yol olacağına karar verdim.

– Bu kararınızı ailenizle birlikte mi aldınız?

– Ailem hep yanımdaydı. Olcay hep yanımdaydı, hepsi destek oldular. Kızım geldi, oğlum geldi. Onlar da kararımı saygıyla karşıladılar.

Gülen’in telefonu

– Fethullah Gülen Hoca’nın sizi telefonla aradığı söylendi. Siz de konuşmanızda Pennsylvania’dan gelen mesajın samimiyetine inanıyorum, dediniz. Fethullah Gülen Hoca, neler söyledi?
– Konuşmanın içeriğine girmem doğru değil. Ben, ifadelerinin samimiyetine inanıyorum. İnandığımı da söyledim. Onlarla ilgisi yok. Bu iktidarın sorumluluğunda, iktidarın onayıyla imal edilmiş bir komplodur.

Sarıgül’ün işi değil

– Bir de parti içinde veya dışında size muhalif olan isimler de suçlandı? Örneğin Mustafa Sarıgül’e suçlamalar yöneltildi..
– Hayır. İlgisi yok. Bu Sarıgül’ün yapacağı, yapabileceği bir iş değil.

– Görüntüler nasıl oluştu? Bir komplo olduğunu söylüyorsunuz, internette verilen görüntülere ne diyorsunuz?

– Yaptığım açıklamayı iyi okuyun. Orada her şeyi açıkça söylüyorum. Bu imal edilmiş bir komplodur. Mesken masuniyeti ihlal edilerek, eve girilerek, duvarlara, eşyalara kameralar yerleştirilmiştir; görüntüler alınmıştır. Sonra ileri teknoloji kullanılarak bu komplo imal edilmiştir. Yeni bir olaydır. 15 günün işidir. Ortada bir kaset yoktur. Sanki bir kaset varmış da üzerinde oynanmış değildir. Burası çok önemli. Ortada yıllarca bekletilen bir kaset yok. Duvarlara, eşyalara yerleştirilen kameralarla elde edilen görüntüler kullanılarak, yüksek teknoloji ile üretilmiştir. Bu da ancak iktidarın onayıyla, hükümet gücüyle yapılabilecek bir iştir.

Yeniden aday gösterirlerse?

– İstifa kararınızı açıklamanızdan sonra, 22-23 Mayıs’ta yapılacak CHP Kurultayı’nda delegelerin yeniden sizi aday gösterecekleri yorumları yapıldı. Tavrınız ne olur? Bu yorumlara ne diyorsunuz?

– Bu tür yorumlar, çalkantılar olur. Normaldir.

733040cookie-checkBaykal geri dönecek mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.