Belca’da yangın…

Çıkan yangın sonucunda, kelimenin tam anlamıyla kül oldu.Saat 03.30 sıralarında binadan dumanların çıkmasıyla farkedilen yangına, Gazimağusa, Lefkoşa ve Geçitkale itfaiyeleri ile Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ekipleri müdahale ederken, çok sayıda polis bölgede güvenlik önlemi aldı.


KTAMS, Lefkoşa Türk Belediyesi, KTÖS ve Belediye Emekçileri Sendikası’nın ortak girişimi olan hipermarketin henüz tespit edilemeyen bir nedenle deposunda başlayan yangın, kısa sürede tüm binayı ve hemen bitişiğindeki Kooperatif Merkez Bankası’nın Maraş Şubesi’ni sardı.


Sıcaklığın 5 bin dereceyi bulduğu bildirilen yangında, Belça’nın stok yapılan depodaki mallar tamamen yandı. Yangın hipermarketin reyon bölümüne sıçramadı ancak  sıcaklığın etkisiyle ürünler tahrip oldu.


Kooperatif  Merkez Bankası şubesinin de kullanılmaz hale geldiği yangında, eski evrakların yandığı, kıymetli evraklar ile içinde para muhafaza edilen 5 kasanın kurtarıldığı bildirildi.


Maddi zararın çok büyük olduğu yangın 08.30 sıralarında kontrol altına alındı.


Başbakan Ferdi Sabit Soyer sabah saatlerinde olay yerine gelerek bilgi aldı. Lefkoşa İtfaiye Müdürü Kaner Köksal da yangın söndürme çalışmalarına katılırken, Gazimağusa Kaymakamı İsmail Gündost ve Gzimağusa Polis Müdür Vekili Kadir Kayıkçı  yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etti.


Olaydan habersiz sabah işyerine gelen bazı çalışanlar ile banka müşterileri karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlık geçirdi.

691580cookie-checkBelca’da yangın…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.