Çelebi’ye saldırıya Londra’dan kınama

Londra’da Türkçe konuşan göçmenlere yönelik çalışmalarıyla tanınan bu üç kuruluşun açıklaması aynen şöyle:

“Kapitalizmin derin bir ekonomik krizden geçtiği ve sınıf mücadelesinin keskinleştiği, İMF toplantısının İstanbul da gerçekleşeceği ve İMF toplantısına karşı ezilenlerin sokakları doldurduğu bir süreçte Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, silahlı saldırıya uğradı. DİSK’in Şişli’deki genel merkezine giden Rıza Tunçbilek isimli saldırgan, Çelebi’ye makamında silahlı saldırı düzenledi, 5 el ateş etti. İki bacağına isabet eden kurşunlarla yaralanan Çelebi, Florance Nightingale Hastanesine kaldırıldı.

Saldırının hemen ardından saldırganı etkisiz hale getiren Çelebinin koruması ve sekreteri ‘Polisi aramalarına rağmen polisin ‘Orası Neresı’ gibi sorular sorarak olay yerine intikal etmediklerini kendilerinin mecburen karakola gidip polisleri DİSK binasına getirdiklerini’ belirtti.

İMF toplantısı öncesi seferberlik ilan eden ve sokakları tutuşturan binlerce işçi ve emekçi dünya egemenlerine yerin yedi kat dibine bile girecek olsalar rahat yüzü vermeyeceklerini açıklamış, ezilenlerin öfkesini dünya egemenlerinin ensesinde tutmuşlardı, tutmaya devam ediyorlar. Süleyman Çelebiye yapılan saldırının İMF zirvesi öncesi yapılması işçi ve emekçilere dönük bir gözdağı girişimidir

İstanbul valisi Muammer Güler’in henüz saldırganın sorgusu dahi gerçekleştirilmeden olahyın siyasi olmadığına dair açıklamaları olayın üzerini olayı şahsi meselelere indirgeyerek örtme girişimidir.

Göçmen İşçiler Kültür Derneği olarak Süleyman Çelebiye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor yaşanılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz.”

FOTOĞRAF: Süleyman Çelebi bir süre önce GİK DER’de konferans vermişti…

825130cookie-checkÇelebi’ye saldırıya Londra’dan kınama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.