Şemdinli savcısı avukatlık da yapamayacak

Şemdinli Olaylarından  sonra hazırladığı Şemdinli iddianamesi  nedeniyle  görevden alınan Ferhat Sarıkaya için Türkiye’deki  bütün yasal yollar tükendi.


“Askeri yetkililer hakkında çete kurmak iddiasında bulunmak ve sahte belge düzenlemek” suçlamasıyla  görevden alınann Savcı  Sarıkaya’nın ihraç edildikten  sonra Hakimler  ve Savcılar  Yüksek Kurulu’na yaptığı itiraz da reddedildi. Sarıkaya’nın avukatlık yapma olanağı da elinden alındı.


Rızgari sitesinde yer alan habere göre, Ferhat Sarıkaya’nın  itirazını değerlendiren Hakimler  ve Savcılar Yüksek Kurulu toplantısına Adalet  Bakanı  Cemil  Çiçek ile Kurul’un  yedek  üyesi Belma Kösebalaban katılmadı. Kurul, 1’e karşı 9 oyla  Sarıkaya’nın başvurusunu  reddetti. Kuruldaki tek ret oyunu ise Adalet  Bakanlığı Müsteşarı  Fahri Kasırga kullandı.


2000 yılında, Kenan Evren hakkında “Anayasayı ihlal” suçundan dava açarak  idamını isteyen Adana Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu da aynı süreç  izlenerek meslekten atılmıştı.


 Avukatlık yapma hakkı da elinden alınan Kayasu, Türkiye’deki  bütün  yasal  yolların  kapanmasından   sonra  Avrupa İnsan Hakları  Mahkemesi’ne  başvurmuştu.


 AİHM, yaptığı  ilk değerlendirmede eski  savcı Kayasu’nun  başvurusunu “İncelemeye değer “ buldu. Dava, halen AİHM’in gündeminde bulunuyor.

1035240cookie-checkŞemdinli savcısı avukatlık da yapamayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.