Gözetleme program ekibine ahlak kursu

Australian Communications and Media Authority (ACMA), Kanal Ten Televizyonu’nda gece geç saatlerde yayınlanan “Big Brother Uncut”ı televizyon yayıncılık ahlak kurallarına aykırı aykırı buldu. Yapılan incelemede Big Brother Uncut’ın şikayet konusu olan üç bölümünün ikisinde aşırı çıplaklık, seks ve uygunsuz konuşma tesbit edildi.

ACMA’nın uyarısı üzerine Kanal Ten, “Uncut”ın formatını değiştirme kararı aldı. Big Brother Uncut bundan sonra Sydney Üniversitesi Media Studies Profösürü Catherine Lumby ve NSW Rape Crisis Centre’dan Karen Willis tarafından izlendikten ve gerek görülürse kesildikten sonra yayınlanacak.

EKİBE ZORUNLU KURS

Kanal Ten, ayrıca, Big Brother 2006 çekimlerine başlamadan önce çekim ekibini 2 günlük “MA 15+ classification”un kriterleri konusunda eğitimden geçirecek. ACMA Başkan Vekili Chris Cheah, Kanal Ten’in koşullara uymaması halinde yayıncılık lisansına sınırlamalar getirilebileceğini söyledi.

Kanal Ten’den yapılan açıklamada ACMA’nın bulgularına bir itirazları olmadığı, ve kurallara uygun yayın için gereken bütün önlemlerin alınacağı kaydededildi.

FOTOĞRAF: Uncut

1116090cookie-checkGözetleme program ekibine ahlak kursu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.