Hackney’deki Türk ve Kürt gençlere destek

“Doğru destekle bütün gençler iş edinebilir”  sloganıyla yola çıkan London East Connexions kuruluşunda “Connexions Community Motivator” olarak çalışan Ciğdem Aslan, “Çalışma Motivasyonu,  genç yetişkinlerin öyle ya da böyle kendileriyle aynı deneyimleri yaşamış profesyonelerden destek alabilecekleri güzel bir fırsat. Dünyanın en karma şehirlerinden birinde yaşıyoruz ve bu proje bu şehre ve kültüre entegre olmada bir basamak” dedi.


Aslan, “Çalışma Motivasyonu” projesini şöyle anlattı:


“Proje toplumun tam göbeğinde, eğitim ve isten bir şekilde uzak kalmış ve kendi kendilerine yetebilmede yardıma ihtiyacı olan genç yetişkinlere destek sağliyor. Bütün kaynaklar ve olanaklar 18- 24 yaş arası olan ve İngiltere’de yaşayan bazı azınlık toplumlardan gelen genç yetişkinlere odaklanmıstır. Özellikle  Türk/Kürt, Bangladeşli, Somali  ve Afrika- Karaib’li gençler; ama diger azınlık toplumlardan gelen gençler de bu projeden yararlanabilir. ‘Çalişma Motivasyonu’ projesi 2 yıllık pilot bir proje; toplam 1 milyon Sterlin fona sahip. 2005’in başlarında Dogu Londra Connexions ve Avrupa Sosyal Fonu İş Bulma Kurumu (ESF Job Centre Plus) ortaklığıyla yaratıldı.”


Aslan, projenin ana hedefini de şöyle açıkladı:


“Herhangi bir şekilde çalışmayan, iş aramayan  250 genç yetişkine iş bulmak; onları çıraklık programlarına  ya da egitim programlarına yerleştirmektir. Bu rakamın en az 55’inin kesinleştirilmiş istihdam olması hedefleniyor. Program tamamen kişinin kişisel ihtiyaç ve seçimlerine göre şekillenmektedir.”


Proje içinde 4 ana azınlık toplumu temsil eden tecrübeli 8 Toplum Motivatörü bulunduğunu vurgulayan Aslan, “Her bir grubu temsil eden bir erkek bir de kadın motivatör bulunmakta. Bu projeden faydalanan ya da faydalanacak 250 gençten her biri motivatörlerinden 6 aya yayılmış en az 50 saatlik bire bir destek almaktadırlar. Bu, programdan ‘mezun’ olduktan sonraki 13 haftayı da kapsıyor. Dolayısıyla gençleri işe ya da eğitim programlarına yerlestirdikten sonra da desteğimiz devam ediyor. Bu 50 saatlik bire bir desteğe CV hazırlama, iş görüşmelerine hazırlanma, iş arama, kısa sureli motive edici kurslar, vs de dahil” diye konuştu.


Aslan, projeye katılanlara bir takım ödüllerin de olduğunu vurgulayarak “Örneğin çocuk bakımı, yol masraflarıve kısa sureli motive edici kurs giderleri proje tarafından karşılanmakta. Dönem dönem basarılarını kutlamak için kendi seçtikleri mağazalardan gençlere  hediye kartları da verilmekte. Ayrica simdiye dek  onlar icin faydalı olan konularda 3 seminer düzenledik. En sonuncusu ilk grubun basarilarini kutlamaya yonelik bir seminerdi” dedi.


Aslan, gençlerin bu projeye katılabilmeleri için gerekli şartları da şöyle anlattı:


“18-24 yaş arası olmaları, çalışmıyor ya da okula gitmiyor olmaları, yukarıda bahsettiğim etnik toplumlardan olmaları, İş Bulma Kurumu’nun (Job Centre) New Deal programında olmamaları, Londra’nın şu belediyelerinde ikamet ediyor olmaları gerekiyor. Barking & Dagenham, Bexley, Greenwich, Hackney, Havering, Lewisham, Newham, Redbridge, Tower Hamlets”


AYRINTILI BİLGİ İÇİN: Çiğdem Aslan, 079 0872 7973   [email protected] , Mehmet Bilgiç, 079 0872 7978, [email protected]


London East Connexions, Solar House 1-9 Romford Road, Startford, London E15 -4LJ, Tel:0208 5363630, Fax: 0208 534 2830, Mobile:  0790 8727 973

784780cookie-checkHackney’deki Türk ve Kürt gençlere destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.