Haringey’de kapkaçcılara savaş

Metropolitan polisten yapılan açıklamada yer alan istatistik verilerine göre sokak suçlarının en çok saat 15-18 arası işleniyor. Polis özellikle cep telefonlarının iyi korunmasını istedi.


Metpopolitan polisten yapılan açıklamada 23 Eylül-21 Ekim arasında 10-16 yaş grubuna karşı işlenen 63 suç değerlendirildiğinde en çok saat 15-18 arası suç işlendiği belirtildi. İkinci tehlikeli saat dilimi sabah 6-9 arası ve akşam 6-9 arası olduğu saptandı.


SUÇA KARŞI ÖNLEMLER


Polis, açıklamasında suçtan karunmak için alınacak önlemleri de şöyle sıraladı:
– Nakit para göstermeyiniz. İhtiyaçcınızdan fazlasını da taşımayınız.
– Cep telefonunu taşıdığınızı belli etmeyiniz. Kalabalıkta konuşmayınız.
– Arkadaşınızla sokağa çıkmayı tercih ediniz. Issız yerlerden sakınınız.


Polis ayrıca cep telefonu kullanıcılarının www.immobilise.com ‘a telefonlarını kayıt ettirmelerini isteyerek, telefonlara *#06# kodlarını kullanarak şifre yerleştirmelerini istedi. Telefon hırsızlık olaylarında sim kartlarının hemen iptal ettirilmesi gerektiğini belirten polis,  08701 123 123’a bilgi verilmesini istedi.


Metropolitan polis, telefon hırsızları konusunda kendilerine gelecek şikayetlerin “ispiyon” anlamına gelmediğini tam tersi temiz bir toplum için toplumsalbir görev olarak görülmesi gerektiğini bildirdi. Ayrıca telefonu çalınan mağdurların “Haringey Victim Support”u 020 8888 9878 numaradan aramasını istedi.


Polis müfettişi Paul Spicer, okul yollarında genç öğrencilerin kapkaçcıların hedefi olduğunu belirterek, aile ve okul yönetimiyle işbirliğinde her türlü önlem almaya çalıştıklarını söyledi. Spicer, öğrencilerin her konudaki şikayetleri okul idaresine bildirecekleri gibi “Haringey Robbery” masasına da 0208 345 2076 numaradan ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.


GRAFİK: 23 Eylül-21 Ekim arasında 10-16 yaş grubuna karşı işlenen 63 hırsızlık ve kapkaç olayının günün saatlerine göre dağılımı.


784770cookie-checkHaringey’de kapkaçcılara savaş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.