Kaş meydanına kurul ‘ayarı’

Kentsel Sit Alanında AKP’li eski Belediye Başkanı Halil Kocaer tarafından kurul onayı olmadan başlatılan düzenleme, usulsüz olduğu gerekçesiyle iki kez durdurulmuştu. Kaş’lı STK’ların yargıya taşıdığı uygulama, kurul kararıyla önümüzdeki turizm sezonu öncesinde değiştirilecek.

29 Mart yerel seçimleri öncesinde Kaş’ın AKP’li eski Belediye Başkanı Halil Kocaer tarafından Koruma Kurulu onayı olmaksızın başlatılan meydan düzenlemesine değiştirme kararı çıktı. Antalya Koruma Bölge Kurulu, Kentsel Sit Alanı olan Kaş Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde uygulanan zemin döşemelerinin gelecek turizm sezonu öncesinde değiştirilmesine karar verdi. Kurul kararında, belediyece yeniden hazırlanacak Kentsel Tasarım Projesiyle, malzeme kargaşasına son verilmesini ve STK’ların katılımıyla dil birliğine varılması gerektiğinin altı çizildi.

YEREL YÖNETİME ‘KORUMA PLANI’ UYARISI

Kurul kararında, sit alanlarının yönetilmesindeki en önemli yasal belge olan Koruma Amaçlı İmar Planı hükümlerinin esas olduğunun altı çizilerek, yerel yönetimin koruma bölge kurulu kararları doğrultusunda onaylı plana bağlı olarak uygulamaları yürütmesi gerektiği hatırlatıldı. Kararda ayrıca Kaş’ın geleneksel ve iklim özelliklerine uygun zemin döşemesi ve teknik altyapının çözümünü içeren yeni Kentsel Tasarım Projesinin kurul onayı alındıktan sonra uygulanması gerektiği belirtildi.

YARGIYA TAŞINMIŞTI

Kaş’ın AKP’li eski Belediye Başkanı Halil Kocaer tarafından kurul onayını beklemeden başlatılan uygulama, hukuksuz ve seçim yatırımı olduğu gerekçesiyle Kaş’taki STK’ların tepkisini çekmiş ve belediye hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Kaşlı STK’lar, bölgenin kalıcı olarak korunabilmesini amaçlayan bir de imza kampanyası başlattılar. İmza metninde Cumhuriyet Meydanının yanı sıra, Bucak Deniziyle, tarihi ve doğal zenginliklerin rant uğruna tahrip edilmesinin önüne geçilmesi gerektiği vurgulandı.

İlgili haberler:

http://www.kesfetmekicinbak.com/gundem/08456/
http://www.kesfetmekicinbak.com/gundem/08465/
Ayrıntılı bilgi için:
http://www.kasmeydantalani.blogspot.com/

1073500cookie-checkKaş meydanına kurul ‘ayarı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.