Katil Ogün Samast hakkında iddianame kabul edildi

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. Samast 26 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak. Dink ailesinin avukatı Hülya Deveci, Samast hakkında istenen cezanın zamanaşımı kapsamında olduğuna dikkat çekmişti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de öldüren ve 16 yıllık cezasının ardından tutuklu bulunduğu cezaevinden 15 Kasım’da tahliye edilen Ogün Samast hakkında yeni bir iddianame hazırlandı.

Samast hakkında, “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianame İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Ogün Samast 26 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Arat, Delal, Hasrof, Rahil Dink ve Sera Dink Nazarıan müşteki olarak yer aldı. İddianamede hem İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi hem de Samast’ın, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’i anlattığı 2014’teki savcılık ifadesine yer verildi.

2733790cookie-checkKatil Ogün Samast hakkında iddianame kabul edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.