Kaz Dağı için 37 ruhsat

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in, DTP Milletvekili Selahattin Demirtaş’ın soru önergesine verdiği yanıta göre, Kaz Dağları’nın bir bölümünün bulunduğu Çanakkale’de 9 firmaya, 8 işletme, 18 arama ruhsatı verildi. Bu firmalar, çeşitli yerlerde 18 altın, 6 altın ve gümüş, bir kurşun, bakır, çinko, gümüş, altın projesi ve bir de altın, molibden, bakır, gümüş, çinko ve kurşun için arama ve işletme ruhsatı aldı. Balıkesir’de ise 5 işletme ve 6 arama ruhsatının; 8’i altın için 3’ü altın ve gümüş için verildi.


SİYANÜR YOK


Altının çıkartılması sırasında siyanür kullanılmadığını bildiren Güler, teknolojinin sunduğu imkanlar ve artan çevresel duyarlılık sonucunda, Türkiye’de yapılan arama faaliyetlerinde ve işletmeye açılan altın madenlerinde ileri düzeyde çevre önlemleri alınması sonucunda, bu alanda gelişmiş ülke standartlarının yakalandığını belirtti.


MEVZUATA UYGUNLAR


Bakanlığın yaptığı kontrollerde, madenciliğin, sahalarda gerekli yerlerden izinlerin alınarak yapıldığının belirlendiğini vurgulayan Güler incelemelerde de mevzuata aykırı bir durum tespit edilmediğini ifade etti. Güler şöyle devam etti: “Madencilik sektöründe, çevre dostu teknolojilerin kullanılması, madencilik süreçlerinde veya sonrasında çevrenin korunmasına ya da yenilenmesine yönelik önlemlerin alınması, sektörün gelişimini engellemeyecek, aksine genel anlamda sektörün gelişimine, bulunduğu bölgenin gelişmesine ve kalkınmasına yönelik katkıyı yapacaktır.”

1052570cookie-checkKaz Dağı için 37 ruhsat

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.