‘Köşeye sıkıştırmaya prim vermeyiz’

Erdoğan, ”Finlandiya’nın 6 Aralık’a kadar olan süreçle ilgili söylemleri, çok açık ve net söylüyorum, bizi bağlayan söylemler değil” dedi.


Başbakan Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu Türkiye Zirvesi çerçevesinde Çırağan Sarayında bir grup gazeteciyle sohbet toplantısı düzenledi.


Başbakan, Erdoğan, “Bizden şu anda istenenler asla adil değildir ve bizim her zaman söylediğimiz ifadelerle uyuşan talepler değildir. Böyle bir şeye köşeye sıkıştırma politikası denir ki Türkiye bu oyunların içerisinde yer almaz ve böyle bir şeye de prim vermez” dedi.
Başbakan, toplantıda özetle şu konulara değindi:


•Kimse AK Parti iktidarı döneminde Kuzey Kıbrıs’la ilgili olarak bizden herhangi bir taviz koparamaz.
•Papa ile saatlerin denk düşmesi halinde havaalanında görüşebiliriz.
•Bazı marjinal grupların takındıkları tavırları tasvip etmiyoruz. Bunlar duygusallık taşıyan çirkin eylemler, hoş şeyler değil.
•Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunu 15 Nisan’dan önce konuşmayacağız.
•Ekonomik ambargolarla yapılan terbiye sisteminin doğru olmadığına inanıyorum, çünkü Filistin şu anda adeta açık hava hapishanesi durumundadır.


“KIBRIS EN BÜYÜK İTİBARI BİZİM DÖNEMİMİZDE GÖRDÜ”


Bu arada, Başbakan Erdoğan TGRT Haber’de katıldığı ”Çerçeveden Yansımalar-Özel” programında da soruları yanıtladı.


Başbakan Erdoğan, ”Avrupa’da 6 Aralık’ta bir tren kazası bekliyor musunuz? Kıbrıs sorunuyla ilgili dayatmalar olabilir mi?” sorusunu ” Ben öyle bir şeyin olabileceğine ihtimal vermiyorum” şeklinde yanıtladı.


Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerinin, iktidarı Kıbrıs konusunda ”teslimiyetçilik içinde olmakla” suçladıklarının anımsatılması üzerine, ”Hükümet olarak biz neye teslim olduk? Biz geldiğimizden bu yana Kuzey Kıbrıs yönetiminin dünyada gördüğü itibarı acaba Kuzey Kıbrıs yönetimi dünyanın hangi ülkesinden gördü” karşılığını verdi.


Erdoğan, şu anda gündemlerinde elektrik zammı olmadığını da belirti.


Başbakan, cari açık konusunda ise “Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde mesela Amerika’da cari açık korkunç noktada. Cari açıkta en büyük sıkıntı akaryakıt, doğal gaz fiyatlarındaki yükselişte. Yaptığımız çalışmalarda alacağımız mesafelerle inşallah buralarda da olumlu bazı adımları atacağız” dedi.


Başbakan Erdoğan, ”Önümüzdeki seçimde kaç partili bir parlamento bekliyorsunuz” sorusuna da “Ülkemin menfaati için özellikle şu andaki görüntünün aynen devamından yanayım” yanıtını verdi.


ERDOĞAN AMMAN’DA


Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak için Ürdün’ün başkenti Amman’a geldi. Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri Amman’a getiren özel ”ANA” uçağı saat 01.20’de askeri havaalanına indi.


Erdoğan’ı havaalanında, Ürdün Dışişleri Bakanı Abdül İlah Khatüb, Sanayi ve Ticaret Bakanı Salem Khazaeleh ile Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Hüseyin Diriöz karşıladı. Erdoğan için Ürdün Başbakanlık Binasında resmi karşılama töreni düzenlenecek.


Erdoğan, ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından, Salt şehrindeki Türk Şehitliğini ve Petra Antik kentini ziyaret edecek. Erdoğan’ın beraberinde, eşi Emine Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da Amman’a geldi.



 

1035920cookie-check‘Köşeye sıkıştırmaya prim vermeyiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.