“Kitabımın geliri engelli çocukların tedavisi için kullanılacak”

-“Necla Batum’la Sağlıklı Yeni Yaşama Merhaba” adlı kitabınız çok ilginç örneklerle dolu. Herkesin anlayacağı bir dilde yazılmış, o yüzden çok çabuk okunuyor.
Kitap yazma nedeniniz neydi?

“ Lenf ödem ve fil hastalığı nedeniyle çok sorunlar yaşıyordum. Yaşamış olduğum sıkıntılardan kurtulmak için yıllarca çaba gösterdim. Çabalarım sonucunda lenf tedavisi konusunda başarılı sonuçlar elde ettim. Geçmiş yıllarda iki kez damar ameliyatı oldum ama tedavi olamadım. Üçüncü ameliyata karar verilmişti ki, ben yıllarca sürdürdüğüm çalışmalar sonucunda bulduğum kendi tedavi yöntemimi denemeye karar verdim. Kendimde başarılı oldum. Çevremde bu konudan mustarip olan çok insan vardı. Kendi yaşadıklarımı göz önünde bulundurarak benim durumumda olanlara yardım edebilmek amacıyla güzellik merkezimi açtım. Bana ulaşanlarla bilgilerimi ve 20 yıllık çalışmalarımı ve deneyimlerimi paylaşıyorum. Bana ulaşamayan ve maddi durumu yetmeyenler için bilgi ve deneyimlerimi bir kitaba dökmek ve onların ayağına hizmeti götürmek istedim.Bu kitabı bana ulaşamayanlar için yazdım.”

-Yani siz 4 çocuk annesi çok kilolu bir kadınken bu hale mi geldiniz?

“Evet çok kiloluydum. Tam 60 kilo verdim. Çok kiloluyken diyetsiz ve sistemli olarak hem kilolarımdan kurtuldum hem de lenf ödemlerimden kurtuldum. Zaten bacaklarımdaki lenf ödemden dolayı en az 30 kg su fazlam vardı. Onlardan da kurtuldum. Lenflerimin düzenli çalışmasını ve kalıcı olmasını sağlamış oldum. 10 senedir bu kiloyu koruyorum ve en ufak bir sarkma oluşmadı. Son derece sıkı bir vücuda sahibim. Bu çok önemli. 10 kg verenlerde bile çok sarkmalar oluyor. Bunu bize gelenlerde sıkça görüyoruz.”

-Kitabınızda yazdıklarınız çok iddialı; diyorsunuz ki sağlıklı ve genç yaşamak isteyenler için ilk adres benim. 100 yaşında olsanız bile, sizin sağlıklı ve genç olmanızı sağlayabilirim. Gerçekten yaşlanmayı durdurmak mümkün mü?

“Bu konuda hiç mütevazı değilim. Evet yaşlanmayı durdurmak mümkün, buna çağın buluşu diyebiliriz. Bu sistemle 10 yılda bir yıl gibi yaşlanıyorsunuz. Sözlerimin arkasındayım. Kesinlikle 100 yaşında bile genç yaşamak ve genç görünmek mümkün.Yaşlanmışsa bile yaşı geriye çekmek tepeden tırnağa içten dışa mümkün.”

– Yaşlanmışsa tepeden tırnağa içten dışa geri çekmek mümkün sözünüz çok önemli. Sadece fiziksel bir şey değil yaşlanmak. Aslında sağlıklı ve güzel olmanın ilk kuralı tabii ki kilolu olmamak. O yüzden önce fazla kilolardan kurtulmamız lazım.Sizin yönteminizle diyet yapmadan zayıflamak mümkün. Nedir yönteminiz?

“ Lenfleri temizleyerek dengede çalışmasını sağlamak için kişiye özel programlama yapıyoruz. Lenflerin atık maddeleri bünyesine alarak lenf boşaltım noktalarına taşıyarak vücuttan atılmasını sağlıyoruz. Bunu yaparken kişiye özel hazırladığımız karışımlar ve makinelerden yararlanıyoruz. Karışımlar ve makineler yardımıyla zayıflaması gereken bölgedeki lenfleri harekete geçirerek çalışır duruma getiriyoruz.”

-Lenf damarlarının görevi nedir?

“Llenf damarının görevi vücudu temizlemektir. Vücuda giren enfeksiyonları, bakterileri, kanserojenleri vücuttan atmaktır. Hücrelerde biriken toksinleri, atık maddeleri atmaktır. Kısaca vücudun kanalizasyonudur diyebiliriz lenf damarları için.”

-Lenf kanalları neden tıkanır?

“Son zamanlarda hormonlu katkı maddeli gıdalardaki artıştan ve serbest radikallerden vücudumuz çok etkileniyor. Lenfler yoruluyor ve temizleme görevi yaparken aşırı yorulması sonucunda bünyesinden atması gerekenleri atamamaya başlıyor. Böylece lenf kanallarında zamanla tıkanmalar oluyor.”

-Lenf sorunuyla selülitler arasında genellikle bir kafa karışıklığı yaşanıyor.Bunları birbirinden nasıl ayıracağız?

“Selülitli bölgede iki parmak arasında sıkıldığı zaman portakal kabuğu görüntüsü olur. Lenflerdeki birikimde parmağımızla sıktığımız zaman nohut taneleri gibi tanecikler gelir elimize ve sıktığımız bölgede canımız yanar, acı hissederiz. İleri boyutta birikim olmuşsa çok fazla acı duyarız. Aynaya bakınca o bölgede pütür pütür bir görüntü gözle görülür şekilde olur. Görünen lenf sorunudur, selülit parmakla sıkıldığında görülür.”

-Çatlak konusunda da son derece iddialı olduğunuzu söylüyorsunuz? Çatlak tedavisi bildiğim kadarıyla tam olarak yapılamıyor? Siz bu tedaviyi nasıl yapıyorsunuz?

“Bu konuda da mutevazı olamayacağım. Biliyorsunuz çatlak tedavisi yoktur. Biz çatlaklarda çok iyi sonuç alıyoruz. Bunun için de kişiye özel hazırladığımız ürünler eşliğinde çalışma yapıyoruz. Dokuya ve cilde en uygun ürünü hazırlıyoruz. Yine makineler yardımıyla çatlak olan bölgeye uyguluyoruz. Cilde en uygun ürün olduğu için cilt çok çabuk tolere ediyor ve onarmayı gerçekleştiriyor. Zar gibi olan çatlak bölgeler deri şekline dönüşüyor, kalınlaşıyor, küçülmeye başlıyor. Yüzde kaç iyileşme şansı varsa, ne şekilde anlaşmışsak o seviyeye gelinceye kadar periyotlar halinde terapileri yapıyoruz”

-Aslında siz güzellik uzmanı ve estetisyensiniz ama size güzelleşmek ya da kilo vermek için gelenler sağlıklarına da kavuşuyor. Örneğin kilo vermek için gelen bir felçli hasta ayağa kalkıp yürüyebiliyor.

“Felçli hastalar hareketsizlikten kilo alıyor bakıcılar onların ağırlığını kaldıramadıklarından dolayı zayıflatalım diye bize getiriyorlar. Biz yaptığımız bakımlar sonucunda hastaı zayıflatırken tedavisini de yapmış oluyoruz. Bir taşla iki kuş vuruyorlar yani. Bize geldiğinde yerinden kalkamayan hastalar, giderken yürüyerek gidebiliyorlar.”

-Tıpta çaresi olmayan hastalıklardan mustarip olanlar sizin kapınızdan ayrılmıyor. Cüceleri uzatıyorsunuz, doğum sırasında beyin oksijensiz kaldığı için engelli olan çocuklar da sizin yönteminizle sağlığına kavuşuyor. Anne babalar size çok dua ediyordur.

“Evet cüceleri uzatıyoruz. Böyle birkaç vaka geldi bize ve boylarında uzama oldu. Bunların içinde laron tipi cücelik denilenleri de vardrı. Laron tipi cücelik anaormal boy kısalığı anlamına geliyor. Böyle bir çocuğu 4 ayda 12 cm uzattık.Doğum esnasında beyin oksijensiz kaldığı durumlarda zihinsel ve fiziksel engelli olanlarda da çok başarılı olduk. Bu çocukların zihinleri açıldı, algıları arttı, fiziksel görüntülerinde de düzelme oldu. Okuyabilmeye, konuşabilmeye başladılar.”

-Engelli çocukların ikinci annesi oldunuz, sizi çok seviyorlar…

“ Çok teşekkür ederim, ikinci anneleri olamam ama, evet doğru, engelli çocuklara şevkatle yaklaşıyoruz ve sevgiyle terapi yapıyoruz,o yüzden bizi çok seviyorlar. Onları engelli olmaktan kurtarıyoruz. Zamanla bu çocukların algıları açılıyor ve normal birey oluyorlar. Sevgi dolu oluyorlar. Ben epeydir maddi durumu iyi olamayan ve tedavi olamayan engelli çocuklar için ne yapabilirim diye düşünüyorum. Şimdilik bu kitabımın gelirini maddi durumu iyi olmayan engelli çocuklar için kullanacağım. Daha sonra başka projelerde yapmak istiyorum. Daha kapsamlı, daha çok çocuğa ulaşabileceğimiz projeler düşünüyorum.

-Merkezinizde ne tür çalışmalar yapılıyor?

“Merkezimizde öncelikle estetik bakımlar yapıyoruz, gençleştirme programı,selülit bakımları, zayıflama, vücut şekillendirme, vücudu orantılama gibi bakımlar yapıyoruz. Bu bakımları yaparken ağrıları varsa ağrılardan kurtuluyorlar fıtıkları varsa, sinir sıkışması varsa bunlardan kurtuluyorlar. Romatoit artritleri olanlar bu sıkıntılarından kurtuluyor. Duruş bozukluğu yani kamburluk varsa, bu düzeliyor. İdrar kaçırma gibi sıkıntıları olanların üçüncü seanstan sonra artık idrar kaçırma derdi kalmıyor. Bize zayıflamaya gelenler hastalıklarına, sorunlarına çare bulup gidiyorlar. Bir taşla iki kuş değil, beş kuş vurmuş oluyorlar.”

-Kitabınızda ilginç fotoğraflar var. 88 yaşındaki bir kadının terapiden önce ve sonraki halini görünce gözlerime inanamadım.

“ 88 yaşında ve yürüyemeyen birini ilk seansta yürüttük ve kamburu düzeltmeye başladı.. Ağrısı her seansta azalarak rahatladı İlk halini görenler, birkaç seans sonra giderek gençleştiğini fark etmeye başladılar. Görenler şaşkınlıklarını dile getiriyor ve inanamıyorlar. Bence bu çağın buluşu. Yaşlanmak artık tarihe karıştı. Yaşlanmış birini birkaç seansta gençleştirebiliyorsak artık yaşlanmak bitmiştir. Bizim sistemimizde büyüyemeyen bebekler büyüyebiliyorlar. Sık sık hasta olan yaşlılar ve bebekler de bağışıklık sitemini güçlendiriyor. Yediklerini tolere etmeye başladıkları için de kimse şişmanlamıyor. İşte bu çağın buluşu.”

736870cookie-check“Kitabımın geliri engelli çocukların tedavisi için kullanılacak”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.