KTHY kapasite artırdı

Bakımı Amerikan Boeing firması tarafından yapılan uçağın, Avrupa hava sahasında uçuş yapabilecek koşul ve şartları taşıdığı, mürettebatın ise deneyimli bir Romen uyruklu ekipten oluştuğu belirtildi.


Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın uçak kiraladığına ilişkin açıklama şirketin Basın Danışmanı Hasan Erçakıca tarafından yapıldı. Erçakıca, konuyla ilgili sorulara muhatap olduklarını belirterek, uçak ve uçuş ekibi hakkında ayrıntılı bilgi verdi.


BOEING HIZMET VERİYOR
 KTHY Basın Danışmanı Hasan Erçakıca’nın yazılı açıklamasına göre, yaz sezonundaki ek seferler için ABD’nin Teksas Eyaleti’nde bulunan JETRAN International Limited Firması’ndan MD81 (DC9-81) tipi bir uçak kiralandı.


Uçağın Amerikan menşeli McDonnell Douglas Firması tarafından 1982 yılında üretildiğini, ancak bu firmanın Boeing Firması tarafından satın alındığını belirten Erçakıca, uçaklara satış sonrası hizmetlerin de bu firma tarafından verildiğini anlattı.


Erçakıca, şunları kaydetti:


“Uçakların üretim tarihleri eski olmasına karşın bakımları üretici firma bakım programına göre ve ülkelerin sivil havacılık otoritelerinin kontrolünde yetkili bakım kuruluşları tarafından zamanında yapılmak zorunda. Ayrıca ömürlü parçaları zamanı gelince otomatik olarak değiştiriliyor. Bu nedenle zamana bağlı olarak bu uçakların uçuş emniyeti açısından sıkıntılı olduğunu söylemek kesinlikle yanlıştır.”


İZİN VE ONAYLAR TAMAM


Kiralanan uçağın Avrupa hava sahasında operasyon yapabilecek şekilde revizyona tabi tutulduğunu, bu amaçla ilave teçhizat ve cihazlarla donatıldığını, üretici firmanın bakım programına uygun olarak büyük bakımın da yapıldığını belirten Erçakıca, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gerekli izin ve onayların da alındığını kaydetti.


Uçağın kokpit ve kabin ekipleri hakkında da bilgi veren Erçakıca, “Romen uyruklu ekibin uçuş sertifikaları Avrupa hava sahasında operasyon yapmaya müsaittir.


Uçuş ekibinin tecrübesi ve uçuş saati miktarları da çok yüksektir” dedi.  “Swaziland” sivil havacılığına kayıtlı uçağın 28 Ağustos’a kadar Avrupa Sivil Havacılık Teşkilatı üyesi Romanya sivil havacılık otoritesine kaydettirileceğini bildiren Erçakıca, “Şirketimizin kiralamış olduğu MD81 uçağı Avrupa hava sahasında uçuş yapabilecek koşul ve şartları tamamen karşılamaktadır, herhangi bir olumsuzluk mevcut değildir” ifadelerini kullandı.

681200cookie-checkKTHY kapasite artırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.