‘Kuzey’e izolasyon uygulandığı masal’

Güneyde yayınlanan ulusal gazeteler,Papadopulos’un Güney Kıbrıs’a atanan Vietnam Büyükelçisi Doba Khoa’nın güven mektubunu kabulünde yaptığı açıklamalara yer verdi.


Simerini’ye göre Papadopulos, Kıbrıs Türklerinin ekonomik izolasyonunun “bir masaldan ibaret olduğunu ve siyasi çıkarlar nedeniyle ileriye sürüldüğünü” iddia etti.


Haravgi’ye göre de Papadopulos, “Kıbrıs Hükümeti’nin, Kıbrıs Türklerinin ekonomik kalkınmasını uluslararası yasallık ve AB hukuku çerçevesinde etkin şekilde desteklediğini, bu bağlamda birçok pratik tedbir aldığını” da öne sürdü.


“TİCARETE İZİN VERİYORUZ”


Papadopulos, AB tarafından Kıbrıs Türklerine ekonomik yardım verilmesine destek verdiklerini, ayrıca Yeşil Hat üzerinden ve “Kıbrıs Cumhuriyeti yasak noktalarından” ticarete izin verdiklerini de kaydetti.


Kıbrıs Türklerine bedava sağlık hizmeti ve başka sosyal haklar sağladıklarına da değinen Papadopulos, “Güney Kıbrıs’ta önemli sayıda Kıbrıslı Türk’e iş imkanı sağlanması nedeniyle” Kıbrıs Türklerinin kişi başına düşen gelirinin ilk kez 11 bin dolara  yükseldiğini de savundu.


Papadopulos, “dolayısıyla Kıbrıs Türklerinin ekonomik izolasyonu siyasi çıkarlar nedeniyle ileriye sürülen bir masaldan ibarettir” iddiasında bulundu.


Gazeteye göre Papadopulos, dün merkezi Atina’da olan ve Güney Kıbrıs’a da akredite Filipinler Büyükelçisi Rigoberto D.Tiglao’nun güven mektubunu da kabul etti.


“TÜRKİYE”NİN AB ÜYELİĞİ PAZARLIK DIŞI”


Papadopulos burada yaptığı konuşmada da, 8 Temmuz anlaşmasına değindi. Papadopulos, “Bu anlaşmaya sadığız ve tüm çabamız, müzakere sürecini dikkatli şekilde hazırlayacak iki toplumlu çalışma grupları ve komitelerin çalışmalarını bir an önce başlatmaktır” dedi.


Papadopulos, “Kıbrıs Türk tarafının 8 Temmuz anlaşmasından uzaklaşmaya çalıştığını veya bu anlaşmanın iptalini hedeflediğini” de iddia etti.


Papadopulos, Türkiye’nin AB perspektifine değinirken de, “tüm yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde” Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediklerini yineledi, bunun pazarlık konusu olmadığını söyledi.

693060cookie-check‘Kuzey’e izolasyon uygulandığı masal’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.