Lübnan’ı PKK operasyonuyla karşılaştırdı

Türkiye’nin Hamas yetkililerinin ziyaretini de kapsayan Ortadoğu politikasına, Yahudi lobisinin karşı atağı olarak değerlendirilen Gideon Rachman imzalı köşe yazısında, Türklerin PKK terör örgütünü vahşi bir düşman olarak kabul ettiği, İsrail’in de Hizbullah için aynı şeyleri söyleyebileceği kaydedildi.


KÜRDİSTAN BENZETMESİ


İsrail’in Lübnan müdahalesinin görüldüğü, ancak Kongo ya da (Güneydoğu Anadolu’yu kastederek) ‘Kürdistan’da’ yaşananların görülmediği eleştirileri olduğunu belirtilen yazıda, bunun nedeni olarak “İsrail ve Lübnan toplumunun açıklığı” gösterildi.


Yazıda, “Kürt direnişi sırasında Türkiye’de olan muhabirlere, bu konunun neden dünya basınında bu kadar geniş yer almadığını sorun, onlar size Türk yetkililerin Kürdistan’dan haber geçmeyi neredeyse imkansız hale getirdiklerini söyleyeceklerdir” ifadeleri yer aldı.


Türkiye’nin itibarlı bir NATO üyesi ve Avrupa Birliği ile müzakere eden bir ülke olduğu aktarılan yazıda, “Ancak Türkiye’nin 1990’ların ortalarında PKK’nın Kürt direnişçilerine karşı bir kontra-direniş kampanyası başlattığı, bunun sonucunda yüzlerce köyün yerle bir olduğu” ifadeleri yer aldı. Chris Morris’in “The New Turkey” kitabına göre bu olayların 30 ile 40 bin kişinin ölümüne neden olduğu belirtilen yazıda, ölümlerin üçte ikisine Türk tarafının neden olduğu olduğu iddia edildi.


Haberde ayrıca, Lübnan’daki savaşın hem sahada hem de medyada sürdüğü ifade edilirken, iki tarafın da çifte standarttan şikayet ettiği ve bir ölçüde tüm tarafların haklı olduğu değerlendirmesi yapıldı.

793380cookie-checkLübnan’ı PKK operasyonuyla karşılaştırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.