“İşlemlerinizi şimdiden yaptırın”

Muavin konsolos, Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu’nda düzenlediği basın toplantısında, yaz nedeniyle konsoloslukta iş yoğunluğunun her sene olduğu gibi bu yıl da artacağını ifade edrek, şunları söyledi: “Bu yılda aynı yoğunluğu beklediğimiz için, vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak açısından bazı ön bilgiler vermek istiyorum. Özelikle pasaport işlemlerinde yoğunluk olması beklenmektedir. Malum tatil yaklaşınca pasaportla ile ilgili eksiklikler tatile gideceğimiz zaman aklımıza geliyor” dedi.

KİMLİKLE GİDİŞ KALKTI

Tatile gidecek vatandaşların şimdiden pasaportlarını kontrol etmelerini isteyen Ökçün, “Pasaport konusunda çok önemli bir husus var. Yakın zamana kadar Türk Havayolu ile seyahat eden vatandaşlarımız sadece kimlikleri olduğu zaman uçağa binip Türkiye’ye gidebiliyorlardı. Şimdi bu uygulama kalktı. Kimlikle Türkiye’ye giriş yapan vatandaşlarımız 1 ila 3 bin lira arası para cezası kesiliyor. Bu uygulama pasaportu olmayıp kimlikle giriş yapan vatandaşlarımız ilgilendiriyor. Bu yüzden vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. İngiliz vatandaşı olmayan vatandaşlarımız, sadece Türk kimliği ile Türkiye’ye giderlerse söz konusu para cezası ile karşı karşıya kalacaklar. Bu yüzden vatandaşlarımızın böyle bir ceza ile karşılaşmamaları için pasaportlarını kontrol edip öyle çıkış yapmalarını öneriyorum” diye konuştu.

Konuşmasında randevu sistemine de değinen Muavin Konsolos Gülcan Ökçün şunları söyledi: “Randevu sistemi kesinlikle oturdu. Ve bu sistemin vatandaşlarımıza büyük bir rahatlık sağladığını gözlemliyoruz. Her gün daha da sistematik çalışıyor. Özelikle yaz döneminde hemen randevu bulmak biraz zor olabiliyor. Şu dönemde hala 1 hafta ve 10 gün içinde çeşitli alanlardaki işlemlerle ilgili randevu almak mümkün olabiliyor” “Ama yaz döneminde bir tıkanma olmasın diye vatandaşlarımızın işlemlerini bir an önce yapmalarını tavsiye ediyoruz” diyen Ökçün, “Çünkü randevular 15 günlük süre ile kısıtlıdır. 15 gün sonrası kilitlidir. Bu 15 gün süre yaz nedeniyle dolabilir. Onun için vatandaşlarımız işlemlerini şimdiden yapmaya başlarsa bir sıkıntı çekmezler. Özelikle de pasaport bölümü için”

ASKERLİK YASASI

Bir süre önce çıkan bedelli askerlik yasasına da değinen Ökçün şu konuyla ilgili de şu bilgileri verdi: “Çıkan yeni yasa kapsamında 15 Haziran’a kadar yurtiçinde ve yurtdışında fark etmeksizin 30 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarımız bedelli askerlikten yararlanabiliyorlar…”

Ökçün, bedelli ve dövizle askerlik arasındaki farkı da şöyle açıkladı:

“Dövizle askerlik yapan vatandaşlarımız sadece yurtdışında yaşayanlar, 1095 gün yurtdışında çalışanlar ve 6 aydan fazla Türkiye’de kalmayanları kapsıyor. Ama bedelli askerlik bir kereye mahsus olmak üzere 15 Haziran’a kadar bu kurların dışında kalan vatandaşlarımız için geçerli. 15 Haziran’dan sonra vatandaşlarımız bu uygulamadan yararlanamayacaklar”

RANDEVUNUZU ALMADAN GELMEYİN

Olimpiyatlar nedeniyle konsoloslukta bir yoğunluk olacağını da belirten Ökçün, “Bu yüzden vatandaşlarımız işlemlerini şimdiden yapmalarını tavsiye ediyoruz. Özelikle randevu sistemine sadık kalmalarını, uymaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Randevusuz işlem yapılmamakta ve şimdiden vatandaşlarımız randevularını ayarlasınlar” dedi.

842650cookie-check“İşlemlerinizi şimdiden yaptırın”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.