MHP’li başkan, basın danışmanını ‘zabıta’ yaptı

Kemer Belediyesi Basın Danışmanlığı’nı başarı ile yürüten ve yaklaşık 9 yıldan bu yana Kemer Belediyesi dışında Kemer’e de ciddi tanıtım katkısı sağlayan Gazeteci Halil Öncü, MHP’li Başkan Mustafa Gül’ün tasarrufu ile görevden alınarak, Kemer Belediyesi Zabıta servisinde görevlendirildi.

www.turizmdosyasi.com adlı sitenin de sahibi olan ve TUYED ( Turizm Yazarları Derneği ) üyeliği TRT Kemer Muhabirliği ile Kemer’de çeşitli gazete ve televizyonlara haberler de gönderen Öncü, yeni görevine başlarken yorum yapmaktan kaçındı.

BELEDİYE BAŞKANI İLE İLGİLİ İDDİALAR

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer’de uygulamalarıyla ilgili sert eleştirilere hedef olmuştu. Gül ile ilgili iddialardan yalnızca bazıları şöyle:

– 29 Mart’ta bir yerel seçimlerinden hemen sonra ilk işi “Aşk Heykeli”ni Çınarlı kavşağından kaldırmak oldu. Heykelin kaldırılmasıyla ilgili Türkiye çapında çok olumsuz eleştiriler aldı. Sıkışınca da Heykeli Kemer’in reklamını yapmak için kaldırdığını açıkladı.

– Kındılçeşme kamp alanının özel sektöre devredilip halkın kullanımına kapatılmasını gündeme getirdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen kamp tutkunlarının son soluklanma yeri olan Kemer’deki Kındılçeşme kamp alanı, bölgeyi kiralayan özel şirket tarafından duvarlarla çevrilerek halkın kullanımına kapatıldı. Çevre örgütleri uygulamaya sert tepki gösterdi.

– Kemer’de giysi pazarının yerinin farklı bir noktaya taşınmasını gündeme getirdi.

– Kemer’de en çok eleştiri alan büfelere “Belediyenin gelire ihtiyacı var” diyerek izin verdi…

– Kemer medyasında “Kurtlar Vadisi Kemer” adı altında eleştiri yağmuruna tutuldu…

– “Belediyeyi Başkan değil de yanındakiler yönetiyor” iddiasını da “Ben hayatım boyunca babama bile kendimi yönettirmedim” diye yanıtlamakla yetindi…

HALİL ÖNCÜ?

Halil Öncü 1970 yılında Çanakkale’de doğdu. Lise yıllarında Türkiye Gazetesine yazdığı haberler ile mesleğe adım atan Öncü, sırası ile Çanakkale’de Fotospor Gazetesi temsilciliği ile çok sayıda yerel gazetede muhabirlik yaptı.

Yüksekokul Mezunu olan ve Dardanel Firmasının Basın Danışmanlığını 3 yıl yürüten Öncü, bu arada Çanakkale Dardanelspor Basın Sözcülüğü ve Yönetiminde görev aldı. Ardından bir yıl kendi Reklam ve Tanıtım şirketi olan Açı Halkla İlişkiler Reklam ve Tanıtım Organizasyon şirketinde görev alan Halil Öncü 1996 yılında askere gitti.

Askerlik dönüşü Çanakkale yerine Antalya’yı tercih eden Öncü Antalya’da Antalya Yatçılık Şirketinin Basın Danışmanlığı ve ardından da uzun süre Belek Tatbeach Golf Hotel ‘de reklam ve Basın Danışmanlığı ile grafiker olarak görev aldı. Buradan ayrılan Öncü Antalya Tüp Bebek Merkezi Basın Danışmanlığı ile birlikte, Kemer Türkiz Otel’in de Basın danışmanlığını yaptı.

2001 yılında Kemer Belediyesi Basın Danışmanı olarak göreve başlayan Öncü, halen Kemer Belediyesinde görev almaya devam ediyor. Kemer Belediyesinde görev aldığı zamanlarda Kemer’in çok sayıda tanıtım haberine imza atan Öncü, ayrıca iki yıl önce de 1940-1953 yılları 10 Kasım gazetelerinden oluşan “O’nu çok arıyoruz “sergisini de Kemer Rose Hotels ile Kemer Belediyesi Kültür salonunda Kemer’liler ile buluşturdu.

Akşam Gazetesi Akdeniz İlavesi,çeşitli turizm dergilerinde ve siteleri ile yerel gazetelerde çok sayıda yazısı yayınlandı. Öncü ayrıca Kemer Belediyesinde olduğu süre içerisinde Mavi Bayrak konusunda çeşitli eğitimlere katılırken, halen aldığı belge ile de Kemer’de Mavi Bayrak sorumlusu olarak da görev yapıyor. Yaptığı ilginç haberler ve seyahatlerini kendi üslubu ile sunan Öncü yakında çıkaracağı kitabı için hazırlıklar yapıyor.

İLGİLİ HABERLER:

– Kındılçeşme’ye özel sektör duvarı!
– Kındılçeşme mitingi 13’ünde

FOTOĞRAF: Gazeteci Halil Öncü ve Kemer’in hakkında ağır eleştiriler bulunan MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gül (Küçük foto)

1495610cookie-checkMHP’li başkan, basın danışmanını ‘zabıta’ yaptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.