Milletvekillerine ‘Nükleer’e Ortak Olmayın!’ çağrısı

KADERCİLİK ANLAYIŞIYLA ÇERNOBİL OLURUZ

Mersin Nükleer Karşıtı Platform tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye’nin nükleer santrallere ihtiyacının olmadığı vurgulanarak, Rusya’nın sahip olacağı Akkuyu Nükleer Santralinin tamamen dışa bağımlı olduğu öne sürüldü. yatırımı ve elektrik fiyatının çok pahalı olacağı santralin ülkeye nükleer teknoloji getirmeyeceğinin belirtildiği açıklamada, Milletvekillerine sözleşmeyi onaylamayın çağrısı yapılarak şu görüşlere yer verildi: “Nükleer Santraller çok güvenlik tedbirleri gerektiren bir teknolojidir. Mersin’de Ecemiş Fay Hattının hareketli oluşu, ülkemizde güvenlik önlemlerinin aldırılmadığı için madenlerimizde, devlet hastanelerimizde insanlarımızı ölüme gönderen kadercilik zihniyetiyle kurulacak bir nükleer santral Çernobil gibi bir faciaya neden olacaktır.”

NÜKLEER ATIKLARIN GÖMÜLMESİNE İZİN VERMEYİN!

40 yıl önceki şartlarla alınan yer lisansı izniyle nükleer santral kurmayı planlamanın bilimsel olmadığının belirtildiği açıklamada, “Çernobil kazasından sonra nükleer lobilerin elinde kalan eski nükleer santral teknolojisini Ülkemizde kurulmasına, Avrupanın,Amerikanın ve Rusyanın imha edemediği ve güvenli saklayamadığı sürekli radyasyon yayan nükleer atıklarının ülkemizde gömülmesine, tarımımıza,turizmimize darbe vurulmasına izin vermeyin” denildi.

‘SÖZLEŞMEYE ORTAK OLMAYIN’ ÇAĞRISI

Bilimsel dayanaktan yoksun, tamamen siyasal tercihlere ve örtülü ilişkilere dayalı olduğu öne sürülen nükleer santral girişimiyle ülkenin ‘nükleer çöplük’ olmasının istenmediğinin vurgulandığı açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: “Nükleer Santraller yerine, ülkemizde mevcut olan tüm enerji ihtiyacımızı karşılayacak yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımıza, enerjiyi etkin ve verimli kullanılması için, ülkemizde üretilen elektrik iletim ve dağıtım hatlarındaki kayıp kaçak oranı olan yüzde 20’lerden, gelişmiş ülkelerdeki oran olan yüzde 5’e indirmek için yatırım yapılmasını sağlayın. Rusların sabıkalı Çernobil teknolojisini istemiyoruz. Çernobil faciası yüzünden Karadeniz bölgemiz kan ağlıyor. Dışa bağımlı, pahalı, kirli nükleer enerji sözleşmesi ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alacaktır. Bu sözleşmeye ortak olmayın.”

1505200cookie-checkMilletvekillerine ‘Nükleer’e Ortak Olmayın!’ çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.