İngiliz Parlamentosu’nda kaçak göçmen

31 yaşındaki Brezilyalı kaçak göçmen Elaine Chaves Aparecida, başkasına ait güvenlik geçiş kartını kullanmak isterken yakayı ele verdi.


Göçmen ve Sınır Bakanı Liam Byrne’ye “çok gizli” olarak iletilen notun basına sızdırılması sonucu ortaya çıkan olayın, İçişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından bir süredir gizlendiği belirtiliyor…
 
Ocak 2004’de göçmen polisi tarafından gözaltına alınan ve Heathrow Havalanı’ndan sınırdışı edildiği sanılan Elaine Chaves Aparecida’nın, Aralık 2007’den bu yana Ingiliz Parlamentosu’nda temizlikçi olarak çalıştığı meydana çıktı.


GÜVENLİK GÖREVLİSİ KAÇAK ÇIKARSA?


İçişleri Bakanı Jaqui Smith, Aralık ayında yaptığı açıklamada, 11 bin kaçak geçmenin güvenlik görevlisi olarak çalıştığını itiraf etmişti.


Aynı zamanda İçişleri Bakanlığı’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan kaçak göçmen, güvenlik kontrolleri sırasında yakayı ele verince tutuklanmıştı.


Güvenlik geçiş kartının kime ait olduğu konusunda bilgi vermeyin bakanlık yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve yeni şifreli geçiş sistemi uygulamasının parlamenterlere bu yıl tanıldığının altını iletti.

809820cookie-checkİngiliz Parlamentosu’nda kaçak göçmen

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.