İngiltere 1 Nisan’da kemer sıktı

Guardian gazetesi manşetini ve tüm baş sayfasını, İngiltere’nin muhafazakâr başbakanı David Cameron’ın Nisan ayında köklü reformlarıyla ülkeyi değiştirmeye hazırlanmasına ayırdı.

Gazete başbakanın, sosyal devletten, adalete, sağlıktan vergilendirmeye kadar bir dizi değişikliğe hazırlandığını ve değişikliklerin odağında devletin küçültülmesi ve kemer sıkma önlemlerinin olduğunu yazdı.

“İngiltere’nin değiştiği dönem”

1 Nisan’da uygulamaya konmaya başlanan değişiklik paketleri arasında, devlet tarafından sağlanan konutların kullanımına getirilen ek şartlar; ücretsiz hukuki yardım hakkına getirilen sınırlamalar; belediye vergisi için yapılan yardımlar ve ulusal sağlık sisteminin bütçelendirme politikasında yapılacak düzenlemeler yer alıyor.

“SAĞLIK SİSTEMİ ÖLDÜRÜLDÜ”

Independent gazetesinden Owen Jones, 2013 yılının 1948 yılında kurulan ve uzun süre dünyanın pek çok yerinde örnek olarak gösterilen Ulusal Sağlık Sistemi NHS’in ölüm yılı olduğunu ilan etti.

Jones, yakın bir arkadaşın ölümüne benzettiği bu duruma karşı, NHS’in kurucusu muhalefetteki İşçi Partisi’nin de yeterince mücadele etmediğini savundu.

Daily Telegraph gazetesinde yazan Dan Paulter ise, bütçe düzenleme yetkilerinin, yöneticilerden alınıp doktorlara ve hemşirelere verilmesinden hastaların büyük kâr sağlayacağını belirtiyor.

Bakan yardımcısı Paulter, doktor olarak çalıştığı hastanelerde, hastaların bekleme sürelerini tutturmaya çalışan yöneticilerin, doktorların hassasiyet gerektiren işlerine karıştığını öne sürdü.

847460cookie-checkİngiltere 1 Nisan’da kemer sıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.