O artık milletvekili…

Zafer Çağlayan, ASO’da Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, kendisi için duygulu bir an olduğunu belirterek, 12 yıldır başkanlığını yaptığı ASO Başkanlığı görevinden milletvekili seçilmesi nedeniyle ayrıldığını hatırlattı.


ASO’ya 30 yaşında girdiğini belirten Çağlayan, ASO’nun en genç meclis üyesi olduğunu, ASO’nun 44 yıllık hayatının 20 yılında ASO’da bulunduğunu, bu sürenin son 12 yılında ASO Başkanlığı yaptığını anlattı.


ASO’nun tüm üyelerinin gösterdiği birlik ve beraberliğin son derece önemli olduğunu kaydeden Çağlayan, “ASO’ya yapmış olduğum hizmetler, saçlarımın beyazlaşması, her şey benim tarafımdan helali hoş olsun. Çünkü ASO’ya ne yapılsa az gelir, bu kuruma ne verilse az gelir. Bu kurum insanların aldığı değil, vereceği, verdiği bir kurum olmalıdır” diye konuştu.


Çağlayan, bayrak yarışında bayrağı, Türkiye’de özellikle kendi sektöründe ilklerden biri olan Nurettin Özdebir’e, yönetim kuruluna yeni katılan Yılmaz Kayaaslan ve Rıza Dilber’in de desteğiyle, mevcut yönetim kuruluna bıraktığını söyledi.


ASO’nun ciddi bir marka olduğunu vurgulayan Çağlayan, “ASO’nun gerek Ankara’da, gerek Türkiye’de, gerek uluslararası arenada bir marka haline geldiğini görmek benim açımdan son derece onur verici bir hadisedir” dedi.


ASO kimliğinin onurla taşıyacağı bir kimlik olduğunu vurgulayan Çağlayan, “Aslında ben ASO’nun başkanlığına veda ediyorum, ASO’ya veda etmiyorum. Çünkü benim firmam, her ne kadar şu anda onun yönetim kurulu başkanlığını bırakmış olsam da ASO’ya kayıtlı firmalarımın ASO’daki kayıtları devam edecek. Ben Ankara Sanayi Odalı doğdum, Ankara Sanayi Odalı olarak hayatımı devam ettireceğim. Şimdi başka bir kulvarda, Allah izin verirse ülkemize daha farklı bir hizmet boyutunda çalışmalarımızı devam ettireceğim. Bu konuda ASO ile hiçbir zaman için irtibatım kesilmeyecek.”


“ASO’nun iyi bir kuluçka makinesi” olduğunu ifade eden Çağlayan, ASO yönetiminin Türkiye gündemine önemli konular getirdiğini söyledi.


ASO’da, başkentin sanayinin de başkenti olması konusunda yaptıkları çalışmalara değinen Çağlayan, bu çalışmaların devam ettirilmesini istedi.


Ankara’nın her tarafında organize sanayi bölgeleri görmenin ideali olduğunu, Ankara’da şu an 10 organize sanayi bölgesi bulunduğunu belirten Çağlayan, ASO’nun başlattığı organize sanayi bölgelerinin bir an önce fabrikalarının inşaatına başlanmasını diledi.


Ankara’nın Türk sanayisinde örnek ve önder kuruluş olmasının önemine değinen Çağlayan, bunun ilk adımlarını attıklarını ifade etti.


Temelli’de “Ankara Sanayi Kenti” adını koyduğu bölgedeki çalışmaların bir an önce bitirilmesini, Teknopark konusundaki çalışmaların devam ettirilmesini isteyen Çağlayan, “hayatımın projesi” dediği ASO binasının açılışında bir arada olmayı diledi.


ASO BAŞKANI ÖZDEBİR


ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise Çağlayan’ın ASO Başkanlığı yaptığı dönemden bugüne enerjik yapısıyla odaya ayrı bir vizyon, ayrı bir imaj ve ayrı bir hareket getirdiğini söyledi.


Özdebir, odaya çok büyük katkıları olan Çağlayan’ı yeni bir göreve, Ankara sanayisinin destekçiliğinden ülkenin politikalarının kurulması görevine gönderdikleri ifade etti.


ASO’nun yazılı olmayan çok önemli etik değerleri olduğunu kaydeden Özdebir, Çağlayan’ın bunu zedeleyecek hiçbir şeye fırsat vermediğini, onun devam ettirdiği bu çizgiyi sürdürmeye çalışacaklarını söyledi.


Özdebir, bayrak yarışında sprinterlerin (koşucu) “durumu kurtarsın” diye yarışın en sonunda koşturulduğunu, Çağlayan’ın baştan çok iyi koştuğunu, ondan sonra kendilerinin işinin çok zor olduğunu belirtti.


Zafer Çağlayan’a başarılar dileyen Özdebir, ASO olarak her zaman Çağlayan’ın yanında olacaklarını, sanayicinin ihtiyaçlarını ve sanayi için ürettikleri düşünceleri Çağlayan ile paylaşacaklarını kaydetti.


“BAŞBAKANIN TAKDİRİ”


Bir gazetecinin, “Yeni koltuk var mı?” sorusu üzerine Çağlayan, “Başbakanın takdiri, onu bilemiyorum” dedi.


“Hizmet adamı” olduklarını kaydeden Çağlayan, “Hizmet olan her yerde oluruz. Tabii ki takım kuracak olan bizzat Başbakan’ın kendisi olduğu için Sayın Başbakan bana nerede hizmet verirse, nerede benden faydalanmak isterse şerefle o görevi yapmaya talip oldum. Sayın Başbakan’ın takdiridir” diye konuştu.


Daha sonra, odasına giderek bazı eşyalarını alan Çağlayan, binadaki personelle tek tek vedalaştı. ASO üyeleri, Çağlayan’a altın varaklı bir kase hediye etti.


Yönetim kurulu üyeleri ve personelle hatıra fotoğraf çektiren Çağlayan, alkışlarla uğurlandı.



 

1046200cookie-checkO artık milletvekili…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.