Onbaşı gitar çalıp dilendi

Alberta Eyaleti’nin Cold Lake-Soğukgöl kentindeki Kanada’nın en büyük askerî üssünde görevli onbaşının başı bu yüzden derde girdi.

Evli olan 25 yaşındaki Darenn Tremblay adlı onbaşı, askerî üssün mesai saatleri dışında, eksi 40 dereceye varan soğuğa rağmen kentin işlek caddelerine gidiyor, üstelik üzerinde asker üniformasıyla yere oturup gitar çalıyordu. İyi gitar çalıp şarkı söylediği için önündeki dilenci mendilinde paraya para dememeye başlamıştı ama Askerî İnzibat duruma el koymakta gecikmedi. Bazen miğferini ters yüz ederek mendil yerine kullandığı da oluyor, bu durumda ilgi çektiği için bahşişler yağıyordu.

Askerlik mesleğinin şeref ve itibarını ayaklar altına aldığı için hakkında soruşturma başlatılan dilenci gitarist onbaşı ise, zor hayat koşulları altında geçinmek için başka bir şey aklına gelmediğini, bu yüzden gitarla dilenciliğe başladığını söyledi. Çoğu kez işsiz kalan eşinin yetersiz gelir elde etmesi yüzünden bu yola düştüğünü de ilave etti.

¨2010 yılından beri enflasyona rağmen asker maaşlarında artış olmadı. Üstelik Cold Lake kentinde hayat çok pahalı. Haftalık olarak sadece 319 Kanada Doları ödeniyor onbaşılara, siz olsanız ne yapardınız?¨ diye konuşan onbaşı Tremblay, kentin tek odalı stüdyo dairelerinde kiraların 1000 Dolardan başladığını söyleyerek kalkıştığı iddialar birçokları tarafından haklı bulundu.

Ancak Genelkurmay ve askeri savcılar böyle düşünmüyor ve onbaşı Tremblay’ı cezalandırmak üzere mahkemeye sevke hazırlanıyor.

1558820cookie-checkOnbaşı gitar çalıp dilendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.