“Onlar alacakmış gibi yapar, biz girecekmiş gibi”

Geçtiğimiz aylarda ‘Avrupa Hareketi Türkiye Ulusal Konseyi’ başkanlığından istifa eden Profesör Dr. Haluk Günuğur, Fileleftheros Gazetesi’nde yer alan; “Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğini geri çekmesi” yönündeki haberi Haberdar Gazetesi’ne değerlendirdi.

“Belki tehdit amaçlı…”

Türkiye’nin AB politikasını eleştiren Günuğur, Müzakerelerde yıllardır arpa boyu yol alınmadığını ancak böyle bir haberin doğruluğuna da inanmanın mümkün olmadığını kaydetti.

“Türkiye’nin AB üyeliğinden vazgeçeceği gibi bir haber duymadım. Tehdit amacıyla dillendirildiyse bilemem. Belki AB’ye ‘haddinizi bilin’ demek için böyle bir şey ortaya atılmış olabilir” diyen Günuğur, AB politikasının, yıllardır bu işi bilmeyen kişilerce yürütüldüğünü savundu.

“Bu bir mizansen”

Her şeye rağmen olayın o noktaya geleceğini sanmadığını ifade eden Günuğur şunları söyledi: “AB politikası işi bilmeyen kişilerce yürütülüyor. Ancak yinede haberin doğruluğuna inanmamız mümkün değil. Olayı o noktaya taşıyacaklarını sanmıyorum. Bunun bir mizansen olduğunu düşünüyorum.”

“Müzakereler bitmez”

Müzakerelerin yıllardır hiç yol almadığını vurgulayan Günuğur, Avrupa Birliği’nin “Türkiye’yi alacakmış gibi”; iktidardaki Türk Hükümeti’nin de “AB’ye girecekmiş gibi” davrandığını sözlerine ekledi.

1525700cookie-check“Onlar alacakmış gibi yapar, biz girecekmiş gibi”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.