Patlamamış bombalar bulundu

ABC, soruşturmayı yürüten kaynaklara dayanarak verdiği haberinde, intihar bombacısı Şehzad Tanver tarafından kiralandığı sanılan ve Luton’da bulunan bir aracın bagajında


İngiliz polisinin, bombacıların aracı, Londra’ya gitmek üzere trene bindikleri Luton’a götürdüklerini ve aracı burada bıraktıklarını düşündüğünü belirten ABC News, bu patlayıcıların ikinci bir saldırı için hazırlanmış olabileceğini kaydetti. 


ABC televizyonu, ayrıca bu aracın bagajında ele geçen patlayıcılara ait fotoğraflar da yayınladı.


Bombaların patlayıcı gücü yüksek el yapımı bombalardan yapıldığını belirten ABC, bombalarda peroxide gibi kolayca bulunabilecek malzemeler ile şarapnel etkisi yaratması için bolca çivi kullanıldığını bildirdi. 


METRODA JUBILEE HATTI KAPATILDI


Londra’da olağanüstü önlemler sürerken, bombalı saldırıya maruz kalan tarihi metronun doğu-batı hattının bir kısmı bu gece kapatıldı.


İngiltere ulaştırma polisinden verilen bilgiye göre, ”Southwark” istasyonu geçici olarak boşaltılarak kapatılırken, Londra’nın merkezinde ”Waterloo” kenti ile doğusunda ”Canary Wharf” istasyonları arasında ”Jubilee” hattında seferler durduruldu.


Dünyanın ilk metrosu olan, 10 Ocak 1863’te açılan Londra Metrosu’ndaki terör ve Londra’nın diğer tarihi simgesi iki katlı belediye otobüsünün 7 Temmuz’da bombalanması, ülkenin gördüğü en büyük terör eylemi oldu. 142 yıllık 6 katlı tarihi metroda üç haftadır olağanüstü terör önlemleri alınıyor.


 

782670cookie-checkPatlamamış bombalar bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.