Rum ve Türk yazarlarından ortak yarışma

Gençlere yönelik yarışmada dereceye giren Türk ve Rumlara, önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle ödül verilecek. Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği’nden yapılan açıklamaya göre toplam 17 öykü ve 12 şiirin gönderildiği ”Kıbrıs, İnsan ve Mekan” konulu yarışmaya beklenenin üstünde katılım oldu.

Fikret Demirağ, Yorgos Moleskis, Lefteris Papabetriu, Tamer Öncül, Yannis Yuannu, M.Kansu, Vasilika Hadjipapas, Mustafa Gökçeoğlu ve Thomas Simeu’dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu ürünleri ödül alanlar şunlar:

KISA ÖYKÜ DALINDA DERECEYE GİRENLER

”Kısa Öykü” dalında Kıbrıslı Türkler’den Cemay Onalt Müezzin birinci, Ceyhan Özyıldız ikinci ve Azra Çelik de üçüncü oldu. Bu dalda özendirme ödülü ise M. Erçakıca’nın.
Aynı dalda Rumlar’ın dereceleri de şöyle:

Birinci Thekla Papantoniu, ikinci Haris Hadjidos, üçüncü Maria Golti ve Özendirme Ödülü Maria Pakiti.

ŞİİR DALINDA…

Şiir dalında ise Türklerden Jenan Selçuk birincilik, Osman Mekansız ikincilik ödülü alırken, Ceyhan Özyıldız da Özendirme Ödülü’ne layık görüldü Rumlardan ise şiir dalında Lukianos Lisitas birincilik, Mihailis Theodorou ikincilik ve Despo Aresti de Özendirme Ödülü aldı.

BİRİNCİ VE İKİNCİLERE PARA ÖDÜLÜ

Yarışmada birinci gelen eserlere 150, ikincilere 100 Kıbrıs Lirası ödül  verilecek. Mansiyon alanlar ile diğer katılımcılar ise  katılım belgesi ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Dereceye giren ürünler karşılıklı olarak çevrilerek PYGMALION isimli Türk ve NEA EBOHİ isimli Rum sanat dergisinde de yayınlanacak.

1133390cookie-checkRum ve Türk yazarlarından ortak yarışma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.