Saddam’ın son saatleri…

Irak’ın, idam cezasına çarptırılan devrik lideri Saddam Hüseyin’in cezasının, bugün yerel saatle 06.00’dan (TSİ 05.00) önce infaz ediliyor.

İsmi gizli kalmak koşuluyla açıklamada bulunan üst düzey bir Iraklı yetkili, ABD ve Iraklı yetkililer arasında yapılan görüşmede, idam saati konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi.

Yetkili, ”Zaman konusunda anlaşmaya varıldı. Bugün saat 06.00’ya kadar idam yapılmış olacak” diye konuştu. Yetkili, varılan anlaşmaya göre, ABD güçlerinin Saddam’ı, idamdan hemen önce Iraklı yetkililere teslim edeceğini sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey de Saddam Hüseyin’in halen ABD’nin gözetiminde olduğunu açıklayarak “Saddam’ın durumunda bir değişiklik yok. Halen ABD gözetiminde” dedi.

Öte yandan üst düzey bir Iraklı yetkili infaz kararının, Irak Başbakanı Nuri El Maliki tarafından imzalandığını ve Saddam’ın henüz Iraklılar’a teslim edilmediğini söyledi.
Yetkili, ”ABD’lilere, Saddam’ın, infazdan birkaç dakika önce teslim alınması konusunda anlaştık” dedi.

Bu arada ABD Savunma Bakanlığı, ABD güçlerinin, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in idam edilmesinin ardından şiddet olaylarının patlamasına karşı hazırlıklı olduklarını açıkladı.

Washington’daki bölge mahkemesinin sözcüsü, avukatlarının, Saddam’ın, ABD’lilerin gözetiminden Iraklılar’ın gözetimine verilmesini durdurma yönünde bir karar çıkarması için bugün öğleden sonra mahkemelerine başvuruda bulunduklarını söyledi.

AÇIK GAZETE: Saddam her şeyden önce adil olmayan işgalcilerin kukla mahkemelerinde yargılandı. Saddam Irak’taki Arap, Türkmen ve kimyasal bomba kullandığı Kürk halkına karşı suçludur. Saddam’ı işgalsiz bir Irak’ta çağdaş Irak anayasası yargılamalıydı. Kim olursa olsun idam cezasını çağdışı bulan Açık Gazete, Saddam’ın da idam edilmesine karşıdır. ABD, her ne kadar dünya kamuoyu sessiz olsa da eninde sonunda Irak’ta ve mazlum ülkelerde döktüğü kanda boğulacaktır…

1143420cookie-checkSaddam’ın son saatleri…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.