Vaka sayısı 1490’a fırladı

DSÖ’nün iki numaralı ismi Dr. Keiji Fukuda, telefonla düzenlediği basın toplantısında, 405 vakanın daha kesinleşmesiyle vaka sayısının 1490’a çıktığını belirtti.

Buna göre vakaların 822’si Meksika’da tespit edildi. Kesinleşen vaka sayısı ABD’de 403, Kanada’da 140, İspanya’da 57, İngiltere’de 27, Almanya’da 9, Yeni Zelanda’da 6, İtalya’da 5, İsrail ve Fransa’da 4, Güney Kore ve El Salvador’da 2, Avusturya, Hong Kong, Kosta Rika, Kolombiya, Danimarka, İrlanda, Hollanda, Portekiz ve İsviçre’de bir oldu. Virüs nedeniyle Meksika’da 29, ABD’de bir kişi yaşamını yitirdi.

DSÖ’nin grip sorumlusu Fukuda, yeni grip virüsünden hastalanıp iyileşenlerin, diğer insanlara göre benzer virüslere karşı daha korunmalı hale geleceğini de belirtti.

Fukuda, geçirilen grip enfeksiyonlarının genelde iki yıl boyunca, belirli düzeyde bağışıklık sağladığını kaydetti.
Virüslerin birkaç yıl sonra, vücut için yeni bir virüs haline gelecek şekilde değişime uğradığını vurgulayan Fukuda, bu durumda da insanların yeniden virüsü kapmaya yatkın hale geleceğini belirtti.

İLAÇ SEVKİYATI BAŞLADI

DSÖ, “en çok ihtiyacı olan” 72 ülkeye grip ilacı sevkiyatına başladı.

DSÖ sözcüsü Fadela Şaib, sevkiyatına başlanan 2,4 milyon kutu ilacın, üretici firmanın kuş gribi salgını baş gösterdiğinde DSÖ’ye bağışladığı 5 milyon kutu ilaçtan tedarik edildiğini söyledi.

DSÖ, 72 ülkenin hangileri olduğunu açıklamadı ancak aralarında Meksika’nın ve ilaç depolamanın maliyetini karşılayamayacak ülkelerin bulunduğunu bildirdi.

772520cookie-checkVaka sayısı 1490’a fırladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.