Vali Güler’den Taksim engeli

İstanbul Valisi Muammer Güler, Taksim Meydanı’nın toplantı ve gösteri yürüyüşleri için tespit ve ilan edilmiş yerler arasında olmadığını hatırlatarak, ”Ayrıca Taksim, büyük katılımlı kutlamalar için de güvenli bir alan değildir, güvenlik riski taşımaktadır. Trafik açısından ve genel hayatın olumsuz etkilenmesi açısından da uygun değildir” dedi. 


Güler, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin İstanbul Valiliği’nde düzenlediği basın toplantısında, kentte toplantı ve gösteri yürüyüşleri için tespit edilmiş meydanlar olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: 


”Şimdi buradan sendikacı arkadaşlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına davette bulunuyorum: Gelin 1 Mayıs’ı bu belirttiğim meydanların istediğiniz birinde veya her birinde ayrı ayrı yapabilirsiniz. Çağlayan’da, Kazlıçeşme’de, Kadıköy’de ve Kartal’da yapmaları için kendilerine bu alanları tahsis etmeye hazırız.” 


Taksim’e gelişle ilgili sendikaların yaptığı açıklamalarda belirtilen yerlerin de İstanbul’da genel hayatı olumsuz etkileyecek nitelikteki yerler olduğunu dile getiren Güler, ”Taksim’e Dolmabahçe’den, Şişhane’den ve Şişli-Mecidiyeköy’den yürüneceği ifade edilmektedir. Böyle bir yürüyüşe izin verilmesi mümkün olmayacağı gibi, böyle bir yürüyüşün İstanbul’un tamamını kitleyeceği de izahtan varestedir” dedi. 


Güler, Dolmabahçe yolunun kitlenmesinin sahil yolunu, Şişli-Mecidiyeköy’den gelinmesinin bütün E-5’i, Şişhane’den gelinmesinin de tarihi yarımadayı ve alan yolunu kitleyeceği için böylesine bir genel hayatın olumsuz etkilenmesine izin verilmesinin mümkün olmadığını kaydetti. 


Vali Güler, şöyle dedi:


”Her yıl yapıldığı gibi Kazancı Yokuşu’nda toplanılarak, Atatürk Anıtı’na ve Kazancı Yokuşu’na çiçek bırakılması, saygı duruşunda bulunulması uygulaması devam etmektedir. Bu sene de sendika yöneticilerinin ve temsilcilerinin burada saygı duruşunda bulunmalarına ve çiçek bırakmalarına elbette izin verilecektir. Buradaki etkinliği yapsınlar sendikalarımız ve daha sonra da kanunen belirtilen yerlerde mitinglerini düzenlesinler.”

1058640cookie-checkVali Güler’den Taksim engeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.