“Yabancı keskin nişancılar tesbit edildi”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan ziyareti sırasında terörle mücadele konusunda açıklamalarda bulundu.

Mevcut güvenlik yapılanmasıyla bazı sorunların çözülemediğine dikkat çeken Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni bir yapılanma için hazırlıklara başlandığını ve detayları Mardin ziyaretinde açıklayacağını belirtti.

Başbakan Davutoğlu ayrıca Cizre ve Sur’da düzenlenen operasyonlarda sona yaklaşıldığını ve silahlı mücadelenin ardından bölgenin geliştirilmesi için projeler hazırlandığını ifade etti.

Başbakan Davutoğlu bazı mahallelere 80’lerden sonra ilk defa girildiğini ve silahlı tüm örgütler Türkiye’den def edilene kadar mücadelenin devam edeceğinin de altını çizdi.
“YABANCI KESKİN NİŞANCI TESPİT EDİLDİ”

Başbakan Davutoğlu şu mesajları verdi: “Sona doğru yaklaştıkça terör olaylarını organize eden çekirdek kadroya yaklaşıyorsunuz. Burada bir çok yabancı keskin nişancı da tespit edildi. 80’li yıllardan itibaren Cizre’de ilk kez mahallelere giriliyor. Bu çapta bir operasyon yapılıyor. Burada kararlı durmak gerekiyordu. Bütün şehirler temizleninceye kadar bu silahların tümü yakalanıncaya kadar bu mücadele sürecek.”

“SUR TOLEDO OLACAK”

Sur’u öyle inşa edeceğiz ki aynen Toledo gibi mimari dokusuyla herkesin görmek istediği bir yer haline gelecek. Bu şehirler 90’lı yıllarda çarpık ve kontrolsüz bir şekilde gelişen şehirler. Bu olaylar yaşanmamış olsaydı bile kentsel dönüşümün yapılması gereken yerlerdi. Sur, Silopi, Nusaybin ve benzer yerlere insanca yaşanabilecek konutlar yapılabilecek. Özellikle Sur’da bir taş üzerine taş konsa haberim olacak dedim. Tescilli Diyarbakır evleri, camiler, kiliseler, hanlar Diyarbakır’ın mimari dokusuna hiç bir zarar vermeden restore edilecek.

1476990cookie-check“Yabancı keskin nişancılar tesbit edildi”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.