Aliya İzzet Begoviç anılıyor

Aliya Begoviç, seçildiği Aralık 1990’dan Bosna’daki savaşın başladığı Nisan 1992’ye kadar dengeleri korumaya çalıştı. ALİYA savaşın çıkmaması için elinden geleni yapsa da ne var ki başarılı olamadı..

Nisan 1992’de Bosnalı Sırp milisler, Sırbistan’daki düzenli ordunun da yardımlarıyla Müslümanlara karşı kitle katliamına giriştiler. II. Dünya Savaşı’ndan bu yana örnekleri görülmemiş vahşetler yaşandı.

Bunlar yaşanırken ALİYA İZZETBEGOVİÇ, halkının liderliğini büyük bir cesaret ve azimle yürüttü. Diplomasi koridorlarında mücadele verirken bir taraftan da cephedeki askerleriyle birlikte savaş alanlarında sık sık görüldü. Savaşın her aşamasında etkin bir rol üstlendi. Saraybosna’yı asla terk etmedi; siperlerde, sığınaklarda yaşadı. Savaşın ardından ikinci defa cumhurbaşkanı seçildi. 19 Ekim 2003 Pazar günü hakkın rahmetine kavuşan ALİYA Bosna halkının özgürlüğüne kavuşmasında büyük rol oynadı.Bayrampaşa Belediyesi BOSNA’nın bu büyük lideri için 21 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da bir anma programı düzenleyecek..

PROGRAM

TARİH:21 EKİM 2009 Çarşamba

SAAT: 18.30-19.00(ikram)

SAAT:19.00 PANEL:ALİYA’yı Anma Programı

YER:BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ KÜLTÜR SALONU(BELEDİYE HİZMET BİNASI ALTI)

PANELİSTLER:

METİN KARABAŞOĞLU-PROF.DR. HÜSEYİN HATEMİ-DOÇ.DR.BEDRİ GENÇER

743170cookie-checkAliya İzzet Begoviç anılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.