‘Birimiz hepimiz, hepimiz Akut…’

Açık Gazete yazarı ve tiyatro sanatçısı Nedim Saban ile Nasuh Mahruki gibi alanlarında saygınlık kazanmış isimlerin liderliğinde yürütülen proje aynı zamanda 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’un deprem kuşağında yer alması nedeniyle de ayrı bir öneme sahip.

Sponsor desteği sağlanabilirse tüm Türkiye’ye ulaşacak bir kampanyaya dönüştürülmesi hedeflenen projede tüm kurum ve kuruluşları ve siz değerli basın mensuplarını bu sorumluluğu paylaşmaya davet ediyoruz.

Nedim Saban’ın 15 yaşında kurduğu ve bu proje için yeniden harekete geçirdiği Beş Kafadarlar Çocuk Tiyatrosu tarafından Eylül 2009’dan itibaren sahnelenecek olan iki perdelik “Birimiz Hepimiz Hepimiz AKUT” adlı müzikal çocuk ve gençlik oyunu projesi yarının büyükleri olarak ülkemizin sorumluluğunu üstlenecek olan çocukları deprem ve genel anlamda doğal afetler konusunda bilinçlendirmek, sorumluluk almalarını sağlamak ve bilgilendirmek amacıyla AKUT ile birlikte yürüteceği önemli bir sosyal sorumluluk projesi. Oyundan elde edilecek gelirin önemli bir bölümü, AKUT’a bağışlanacak.

Bir kampanya gibi değerlendirilecek projede oyunun yanı sıra yapılacak deprem kitapçığı, klip çalışması ve tanıtım faaliyetleri geniş kitlelere ulaşılarak deprem ve doğal afetler konusunda daha bilinçli davranacak bir Türkiye hedefleniyor. Proje sponsorlar aracılığıyla desteklenirse çok daha geniş kitlelere ulaşılacak ancak sponsor desteği alınamasa da Tiyatrokare’nin imkanlarıyla gerçekleştirilecek.

Projede yaratıcı ekipte Harun Öngören, Yeşim Alıç, Arda Aydoğan gibi önemli isimler yer alıyor. AKUT’da uzun yıllardır görev alan ve oyunu kaleme alan oyuncu, yönetmen ve eğitmen Harun Öngören, oyunun koreografisini üstlenen oyuncu ve öğretim görevlisi Yeşim Alıç, müzik direktörlüğünü yürüten uzun yıllar Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmenliği görevini yürüten opera sanatçısı Arda Aydoğan.

Ana tema şarkısını ülkemizin en önemli yorumcu sanatçılarından Funda Arar’ın da sosyal sorumluluk bilinciyle destek vererek seslendirdiği şarkıya Akut arşivlerinden de yararlanılarak kullanılacak görüntülerin de yer aldığı bir klip çekilecek. Klipte çocuk oyununda oynayan sanatçıların yanı sıra Nasuh Mahruki, Nedim Saban, ve projenin yapımcısı Bülent Seyran, yaratıcı ekipten Arda Aydoğan, Yeşim Alıç, Harun Öngören yer alıyor. Klibi İrfan Demirci yönetti

Funda Arar’ın seslendirdiği “Orada Kimse Var Mı” adlı şarkı, oyunun ana teması gibi afet kültürünü bilgi yoluyla oluşturmayı ve dayanışma temasını içeriyor.

741410cookie-check‘Birimiz hepimiz, hepimiz Akut…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.