DAY MER kongresinde çıtayı yükseltti

Londra’da çalışmalarına 1989 yılında başlayan DAY MER 18. Olağan kongresini geçen Pazar günü Londra Toplum Merkezi’nde kalabalık bir üye katılımı ile gerçekleştirdi. Kongreye DAY MER’in güç birliği yaptığı dernek temsilcileri, insan hakları, anti ırkçı ve savaş karşıtı kuruluşlardan konuk konuşmacılar da katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Başkan Aslı Gül, çalışmaların daha da güçlendirilerek ve daha fazla üyenin bu çalışmalara katılmasıyla ilerlemesi gerektiğini vurgulayarak, özellikle Türkiye’deki saldırı ve katliamlara karşı daha fazla dayanışma eylemlerinin örgütlenmesi gerektiğini söyledi.

“BARIŞ ADINA HERKESE İŞ DÜŞÜYOR”

Emperyalistlerin pazar ve paylaşım kavgaları sonucu milyonlarca insanın evinden yurdundan edildiğini belirten Gül, bu politikalar sonucu Avrupa yolunu tutan göçmenlerin ya denizlerde can verdiğini ya da geldikleri ülkelerde ırkçı-faşist saldırıların hedefi olduğunu söyledi. Tüm üye ve dostlarına da çağrı yapan Gül, daha kararlı ve ısrarlı çalışmaların örgütlenmesinin önemine değindi.

DAY MER Sözcüsü Ahmet Sezgin de Londra’da mücadelenin merkezinde olan bir derneğin parçası olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “İngiltere’deki siyasi ve ekonomik saldırılara karşı daha etkili bir çalışmayı, yaşadığımız alanlarda örgütlemeliyiz. Türk ve Kürt toplumu açısından bir mevzi olan Demokratik Güç Birliği’nin geliştirilmesi için çaba gösterecek. Hepimiz her zamankinden daha çok barış ve kardeşlikte ısrar etmek zorundayız. Barış adına herkese iş düşüyor” dedi.

YENİ YÖNETİM

Konuşmalardan sonra seçilen divanla devam eden kongrede faaliyet raporu, İngiltere’deki gelişmeler, Türkiye’deki gelişmeler ve dayanışma kampanyaları, kadın komisyonu raporu, gençlik komisyonu raporu ve mali rapor kongreye sunuldu.

Daha sonra seçime geçildi ve yapılan oylamanın sonunda, Oktay Cinpolat, Aslı Gül, Oktay Şahbaz, Arif Bektaş, Selvi Özdemir, Taylan Aytaç, Güngör Kuş ve Metin Sağır yeni yönetim kuruluna seçildi.

KONUK KONUŞMACILAR: BİRLİKTE MÜCADELEYE DEVAM

Kongreye katılarak dayanışmada bulunan Savaş Karşıtı Koalisyon yöneticisi Chris Nineham, DAY MER’in çalışmalarının her geçen gün daha etkili ve önemli olduğunu belirterek, Türk devletinin Kürtlere karşı uyguladığı katliamlara karşı kamuoyunun bilgilendirilmesinin önemine değindi. Nineham, batılı ülkelerin yarattığı felaketlerin ortada olduğunu, İngiltere gibi ülkelerin, IŞİD’i destekleyen ülkelerle hala dost olduğunu ve onlara silah sattığını belirterek, dolayısıyla asıl IŞİD’i yaratanın da batılı emperyalistler olduğunu söyledi.

Sendikalar ve Sosyalistler Coalisyonu (TUSC) yöneticisi Paula Mitchell de konuşmasında, Kürt halkının ve Türkiye emekçilerinin mücadelesinin yanında olduklarını belirtti. Zenginlerin daha fazla zengin olduğunu ve buna karşılık işçi ve emekçilere hala kemer sıkma dayatıldığını söyleyen Mitchell, bu saldırılara karşı DAY MER’le daha güçlü bir mücadele öreceklerini sözlerine ekledi.

“Faşizme Karşı Duruş” Eş Başkanı Weyman Bennett, Halklar Meclisi Başkanı Sam Fairbairn ve Tamil Dayanışma Kampanyası adına da birer konuşma yapılarak birlikte, daha kararlı çalışmalar önerildi.

856230cookie-checkDAY MER kongresinde çıtayı yükseltti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.