İş ilişkilerinde pozitif anılara demir atmak için bazı ipuçları

Her zaman iyi haberlere sahip olmayabilirsiniz, fakat, yaratıcı olun ve bu kişinin meselesine göre en azından bir güvenli ve akla uygun üst taraf hakkında düşünün. Örneğin, finansal dünyada -tam şimdi o kadar hırpalanmış ve yaralı olmasından dolayı –bir müşteri ile bir bankerin (komisyoncunun) konuşması, buna benzer bir şekilde gidebilir: “Haklısınız, ekonomi kötü, ve o tekrar mantıklı olana kadar, müdürünüzü korumak için yapabileceğimiz şeyler vardır. Şimdi, onun hakkında olalım. “ Güvenlik basittir, fakat korkunun işaretlerini aramak üzerinde olmak zorundasınız veya güven cennetini yaratmak için fırsatı kaçıracaksınız. Birisi korktuğu zaman, izlenen yolda kalma ve sıkı oturma, iyi bir duygu veya bellek sağlamayacaktır. Tehlikeyi kaldırmaya veya en azından onu minimize etmeye ihtiyacınız vardır. Onun korkusu ile, karşısındakinin duygularını paylaşma yerine, “onun üstesinden gelmek” için birine söyleme, kötü bir şipşak fotoğrafını çekmek için yol açacağından emindir.

2. İlk başta, aşırı iletişim kurun. O başlangıç anılarının parçası, ilk toplantıdan olacaktır; geri kalan, dostluk içinde olacağınız temas, acil izlemek olacaktır. Yeni insanları karşılamak için, ilk birkaç gün içinde, teması sürdürmek için, sinir bozucu olmayan yollar bulun. Onlar, istenmiş ve önemli hissetmek ister. Konuşmaya veriyor olduğunuz dikkat gibi hissetmek isterler. Arkadaşlara kendinizi tarif ettiğiniz zaman, hakkınızda hatırlayacakları şey odur. Şuna benzer bir acele e-posta yollayın: “Ben gerçekten, bu öğleden sonra sizinle toplanmaktan hoşlandım. Sonraki zamanı dört gözle bekleyeceğim. Aklıma gelmişken, kızınız hakkındaki tartışmamızın ışığında, işte size, gençler ve otorite hakkında bulduğum bir makale. Zevk alın.”

3.Daha çok gevşemiş ve daha az ciddi olun.
Kalbe giden en güçlü yollar gülme ve keyifliliktir. Tüm durumlar için mizahların tümü uygun değildir, fakat gülme ve neşelilik daima doğrudur. Eldeki işe teğetler gibi ses veren açıklıkları dinleyin, fakat gerçekten stres rüzgarlarıdır. Hobiler, aile, tatiller, hepsi, neşeliliği ve bazen gülmeyi getirir. Onları kullanın. Birisiyle gülerken,onları şefkatle hatırlarsınız.

4. Beyin, kurallara uygunluk ister. Beyin içinde, kurallara uygunluk ile olumlu olarak gıdıklanan bir yer vardır. İnsanların cinsiyet ve çikolatan aldıkları iyi duyguları başlatan yer aynıdır. Bu bir yazım hatası değildir. Bir ilişkide, kurallara uygunluk, mevcut olduğu zaman, o, bir ödül gibi hisseder – o, gerçekten, zevk vermeyi hisseder. Sinirbilimciler, beyin sürecini izole etti ve gerçekten kurallara uygunluk (neşelilik) o samimi duyguları getirir. Çevrilen diğer tarafta, bir ilişki veya muamele haksız hissedildiği zaman, beyin, onun,“skoru eşitlemek” için intikam güden yollar içinde hareket eden, bireylere neden olabildiği neşelilikten o pozitif duygular için o kadar çok arzu eder. Eğer, bir ilişkide pozitif duygular kurmak isterseniz, kurallara uygunluk için sözleşmeleri ve konuşmalarınızı daima kontrol edin. Kazan/kazan bir basmakalıp sözdür ama o, doğrudur.

5. Bir kestirme (kısa) yol olun – Kış mevsiminde bir gül
Samimiyetin aynı zamanda düşmanlığın kimyasını yapan, beyin içinde, elektriksel akımlar ve hormonların sersemleten bir dizisi vardır. Bir kısa yol olarak, kış mevsiminde mükemmel bir gül kadar emin bir şekilde, karlı olarak hatırlanmaya değer olmak istersiniz. İnsanlar huzurunuzda olduğu zaman, kendileri hakkında daha iyi hissederler ve onlar sizinle olmadıkları zaman, olduklarında, onların nasıl iyi hissettiklerini hatırlar. O, güçlü bir iksirdir ve başarınız ona bağlıdır.

*İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından İngilizce’den çevrilmiştir.
http://users5.nofeehost.com/uygunenglish
[email protected]

757140cookie-checkİş ilişkilerinde pozitif anılara demir atmak için bazı ipuçları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.