Kardeş Şehir Mektubu Kayseri’de

Miskolc Belediye Başkanı Dr.Kriza Ákos’u ve önceki dönem Bakanlık yapmış, şimdi Borsod-Abauj- Zemplen Eyaleti Valisi Demeter Ervin’i Miskolc’da makamında ziyaret eden Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss ve Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve DEİK – DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz, Başkan Dr.Kriza’dan almış oldukları kardeş kent iyi niyet mektubunu Başkan Şahbaz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Mehmet Özhaseki’ye sıcak bir akşam yemeği ortamında takdim ettiler.

Miskolc Belediye Başkanı Dr.Kriza Ákos’un selamlarını, muhabbetlerini, iyi dileklerini ve ortak çalışmaların başlaması isteklerini ilettiler.

Başkan Şahbaz şunları söyledi:

“Birbuçuk ay önce Miskolc Belediye Başkanı Dr.Kriza Ákos ve Borsod- Abauj- Zemplen Eyaleti Valisi Demeter Ervin ile Budapeşte’de Kayseri ile kardeş şehir olunması konusunda bir toplantı gerçekleştirilmiştik. Sonrasında Miskolc’e giderek Başkan Dr.Kriza Ákos’u ziyaret ettik. Çok sıcak ve samimi bir ortamda toplantı gerçekleştirdik. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Avukat Mehmet Özhaseki’ye iletilmek üzere vermiş olduğu ”Kardeş Şehir İyi Niyet Mektubu” nu bu akşam Başkan Sayın Özhaseki’ye takdim ediyoruz.

Umuyorum ve diliyorum ki; Kayseri ile Miskolc şehirleri Başkanları, halkları bir birlerini daha yakından tanıdıkça bir çok projeye, çalışmaya ve sosyal aktivitelerin yanında sanayici ve işadamlarımıza da ufuk ve ışık tutacaktır.

Kayseri ile Miskolc birbirlerine çok benzer şehir profili çizmektedir. Her iki Belediye Başkanlarıda çalışkan, gayretli, başarılı ve olumlu görüş bildiriyorlar.

Bizler de Türk Macar İşadamları Derneği olarak bu ilişkilerin başlangıcını oluşturmakla kalmayacağız. Bundan sonra da üzerimize düşen her türlü vazifeyi mutlulukla yapmaya hazırız.

Türkiye’nin en başarılı Belediye Başkanının yönetmiş olduğu Kayseri ile ”kardeş kent” olmanın ayrıcalığını yaşayacağız.

Bugün Kayseri’de bizleri en sıcak ilgi ve alaka ile misafir eden Başkan Sayın Özhaseki’ye de teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Başkan Özhaseki’de en kısa zamanda Miskolc şehri Belediye Başkanı Sayın Dr.Kriza Ákos ve Borsod- Abauj- Zemplen Eyaleti Valisi Demeter Ervin ile irtibata geçerek bu ilişkiyi daha da güçlü ve uzun soluklu hale getireceğiz. Her iki halkın, Türkleri ve Macarların aynı kökten gelen milletler olduğunu, birbirlerimize yakınlaşmamızla bir çok değer aktaracağımızı ifade etti.

En kısa zamanda da Başkan Dr.Kriza Ákos’u Kayseri’ya devat edeceğim, Başkan Sayın Dr.Kriza Ákos’un yazmış olduğu kardeş şehir iyi niyet mektubunu Kayserimize ulaştırmanızdan dolayı sizlerede teşekkür ederim…”

Başkan Özhaseki’nin akşam Kayseri yemekleri ikram ettiği sofrada, özellikle Kayseri mantısı, yaprak sarma, yağlama ve gilaboru çok beğenilerek yandi. Masada ise; Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve DEİK – DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz, Gazeteci Yazar Nazlı Ilıcak, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H.Fahrettin Keleştemur, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Macaristan İstanbul Başkonsolosluğundan Livia Nyari Akcal hazır bulundu.

15 Kasım 2015 salı günü ” Kayseri’de Macar Kültür Günleri” etkinliğinde Macar Antik Couture Moda tasarımcısı Katalin Hampel’in son kreasyonundan oluşan defile ve şovu, Macaristan’ın ünlü piyano virtüözü Adrienne Hauser’den piyano resitali, Fotoğraf sanatçısı Mary-Anna Nagy’ın Macaristan ve Budapeşte isimli fotoğraf sergisi , Macar ahçı Gergely Berta tarafından hazırlanacak Meşhur Macar mutfağından tadımlar olacak. Bu etkinlik de Kayseri Miskolc şehirlerini, Macaristan ve Türkiye’yi birbirlerine bir adım daha yaklaştıracaktır.”

762660cookie-checkKardeş Şehir Mektubu Kayseri’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.