Macarlar kardeş şehrini bekliyor

Budapeşte’nin 11. Bölge Újbuda ilçesi Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann’ı Başkanlık makamında ziyaret eden Macaristan’ın Kayseri Fahri Konsolosu ve DEİK – DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun mektubunu teslim etti.

Újbuda’nın tabii ve tarihi güzelliklerini tanıtmaktan onur duyacağız

Başkan Dr. Hoffmann ziyarette ” Sayın Konsolos Osman Şahbaz sizin belediyemizi her ziyaretinizde mutluluk duyuyoruz çünkü her gelişinizde yeni güzel bir haber alıyoruz. Ben Belediye Başkanı ve ekibimiz olarak kardeş şehir çerçevesinde bütün imkanlarımızı ortak çalışmalarımız için masaya koymaya hazırız. Kardeş kentin bizden isteyecebilecekleri tüm talepleri belediyemiz imkanları dahilinde karşılamaktan memnuniyet duyacağız. Sayın Başkan Osman Develioğlu ve heyetini Újbuda’nın tabii ve tarihi güzelliklerini tanıtmaktan ve ağırlamaktan büyük onur duyacağız. Kentimizde spor alanlarımız ve üniversitelerimiz yanında bilgisayar programcılığı, turizm, inşaat, mühendislik ve birçok farklı iş sahasınde iştigal edilmektedir. İstanbul Bahçelievler’den gelecek işadamlarınızı da bekliyoruz” dedi.

İki kent için elimden gelen katkıyı her daim vermeye hazırım

Ziyaretde Fahri Konsolos Şahbaz ise ”Yeniden bugün Újbuda ilçesindeyim. Her geldiğimde burada kendimi evimde hissediyorum. Bugün size Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun mektubu ve Macaristan Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss’den, İstanbul Başkonsolosu Hendrich Balázs’dan selam getirdim. Bu yıl ilkbahar ayında Bahçelievler Belediye Başkanı ve heyeti Budapeşte’ye gelerek sizleri ziyaret etmek istiyorlar. İstanbul ve Budapeşte’nin iki seçkin ilçesinin belediye başkanlarının kardeş şehir olmak için kollarını sıvamış ve hazır olduklarını görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Ben de iki kent için elimden gelen katkıyı her daim vermeye hazırım. Újbuda ve Bahçelievler iş dünyasını tanıştırmak bizim için önemli hedeflerimizden birisidir” dedi.

Ticari Ataşae Dr.Faruk Cesur ise ” Kardeş şehir olan iki bölgenin bütün girişimlerinde müşavirlik olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” dedi.
Ziyarette Başkan Danışmanı Szabó László, Özel Kalem Müdiresi Edit Pappné Mika, TC Budapeşte Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Dr. Faruk Cömert ve DEİK-DTİK Budapeşte Temsilcisi Ali Mercan hazır bulundu.

Belediye Başkanı Dr. Hoffmann Tamás Konsolos Osman Şahbaz’a ”Borbély Béla’nın Bonbonkönyv” kitabı ve çeşitli hediyeler armağan etti. Osman Şahbaz’da Dr. Hoffmann Tamás’a Türk Baklavasını sevdiğinizi biliyorum özel bir Türk baklavası ve kendi üretim tesisimizde imal ettiğimiz çoraplardan getirdim diyerek, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun hediye olarak özel olarak hazırlatıp yolladığı sınırlı sayıda üretilen Türk motiflerinin işli olduğu cam vazoyu ve kravatı hediye etti. Başkan Dr.Hoffmann’da Başkan Develioğlu’na Macaristan’a özgü hediyeler yolladı.

Türk heyet sıcak ve samimi görüşmenin sonrasında Újbuda Belediyesi’nden ayrıldı.

772150cookie-checkMacarlar kardeş şehrini bekliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.