Çok sevindik Obama’ya!

“Sandy kasırgası olmasaydı Obama kazanamayacaktı.” Washington Post’un bu yorumu Amerikalıların ne kadar küçük kafaya ve dar vizyona sahip olduğunu gösteriyor. Kendilerini yöneteni seçme kriterlerini bu kadar basite indirgeyip rüzgara endekslemişler… Gerçi bu moronlukları zaten tüm Dünyaca biliniyor. Koca 4 yıl boyunca ölçüp biçemiyorlar, muhakeme yetileri yok, bir Sandy ile kaderlerini biçiyorlar… Amerika’daki iki parti zaten küresel rüzgarlara göre getirilip götürülürler nöbetleşe. Dünya’ya karşı iyi polis, kötü polis ayarıdır seçimler. Neticede, aynı ülkemizdeki gibi, cehalet belirliyor Dünya’ların yönetiliş biçimini… Biz ise çok sevindik Obama’ya.
Afrika’da her gün açlıktan ölen 1100 kişi, 1 Amerikalı’nın Dünya’yı tüketme adına gezegene verdiği zararı veremiyor… Peki kaç Amerikalı bunun farkında ve farkında olanların kaçı buna tepkili? Dünyadan alacaklı olan Anglo Amerikan ırkı, Bush’un küresel yalanlarını yiyip onu destroyer olarak seçen kitle değil mi? Dünya’nın kana bulanmasına katılım oranlarını sorgulamalılar, seçim oranlarından önce. Biz ise çok sevindik Obama’ya.
Diğer yandan Mormonlar denen bir tarikat var ki, iç içe geçmiş illimunati teşkilatının bir kanalının kaynağı ve başkan seçimlerinde tek yanlı olarak ağırlık koyma gücüne sahipler. O zaman tersten bakalım trajikomik duruma… Türkiye’yi kimin idare edeceği belirlendi çünkü… Biz ise çok sevindik Obama’ya.
Demek ki, Amerika’nın başkanını ya moronlar, ya da Mormonlar seçiyor… Ki o başkan bütün Dünya’ya yaptırımlar dayatıyor, afili yürüyen lider müsveddelerini susta durduruyor, boynuna tasmayı takıp, sirk yıldızlarına hükmeder gibi istediğini yaptırıyor. Bütün Dünya’da böyle, hele bizim coğrafyada örneği çok. Biz ise çok sevindik Obama’ya.
“Aynı şeye eşit iki şey birbirine eşittir” prensibine dayanarak şu sonuca varılabilir. Demek ki, ebleh, cahil ve kişiliksiz Amerikan püblici, kişiliksiz liderler kanalıyla kişiliksiz püblikleri güdüyorlar… Kepenek ve kaval karşılığı… Eh, gezegenin gelip dayandığı durumun sebebini bu potada değerlendirebilirip şu yoruma varabiliriz o zaman. Basit varlıklar Dünya’yı talan ediyorlar… Biz ise çok sevindik Obama’ya.
Dünyanın tüketilişindeki aslan payı okumuş, kültürlü, medeni toplumlara ait. 1 Amerikalı çocuk doğduğunda, 30 Dünya çocuğunun rızkı kadar tüketiyor. ABD ve AB’de ev hayvanlarının mamaları için harcanan para 17 milyar Dolar, tüm Dünya’daki açlık sorununun çözülmesi için gereken para ise 19 Milyar Dolar.
Dünya’da makyaj malzemesine yılda 18 Milyar Dolar harcanıyor, oysa tüm Dünya kadınlarının üreme sağlığı için gereken miktar 12 Milyar Dolar. Parfüm için harcanan para 15 Milyar Dolar, oysa Dünya’da herkesin okur yazar olabilmesi için gereken ek bütçe 5 Milyar Dolar.
Parfüm masrafının üçte biri ile global cehalet törpülenebiliyor… Amerikalılar’ın cehaletini gidermek için gereken para 500 milyon Dolar çekirdek parası, ama cehaletle yönetilen sistemlerde okumuşluk oranı tehlike. Avrupa’da dondurma için yılda harcanan para 11 Milyar Dolar, tüm çocukların aşılanabilmesi için gereken para ise 1.3 Milyar Dolar. Ama Dünya’nın donup kalmasını çözebilecek bir aşı yok. İnsanlar komşusunun aşı olmadığı zaman tok yatamazlardı eskiden. Bu temel içgüdüsel insani değer bile, tüm diğerleri gibi, önce ABD’de deforme olup, ordan AB’ye ve bize kadar yansımış durumda. Sandy ne ola ki?
ABD’nin şu seçim için sarfettiği 6 Milyar Dolarla Dünya’daki tüm açların üçte biri kurtulabiliyordu. Silahlanma rakamlarından, kıyım ARGE’si için ve uzaya sarkmak için harcanan bütçelerden hiç bahsetmedik. Dünya’nın tükenişine tesir eden yan maliyeti ise hesaplamak mümkün değil.
Genetik müttefiki İngiltere’ye karşı bile, zamanında IRA terorismini besleyenin ABD olduğu gerçeğinin altını da çizersek, Dünya’nın ırzına nasıl ve ne amaçlarla kimin tarafından geçildiğini ve bu gücün karşısında duranın başına nasıl bir dert aldığı daha net görürüz. Tek başa çıkamadıkları şey doğa… Belki İkiz kuleleri kendileri yıktılar, belki Marmara depremini bunlar tetiklediler ama, Sandy’leri de bunlar üretemezler ya!
5N1K programında Atlas dergisinin Moğolistan’da keşfettiği ve kayıp Türkler diye lanse ettiği nesli tükenmekte olan Dukha ırkından Dünya’nın öğreneceği çok şey var. Nehiri kirletmemek için ellerini nehre sokmayacak, binlerce ottan sadece ihtiyaçları olan iki adedini koparacak kadar binyıllar öncesinde kalmış bu en geri ! ırkın, medeni dünyada daha ileri örnekleri yok! Türkiye’deki Türkler ise merakla bekliyorlar kendilerine kimin kıyacağını öğrenmek için. Haydarpaşa’da seçim takip üssü kurulmuş. Oysa senin kimi vuracağı mühim değil, içten dıştan vurulduğunu görmen önemli… Biz ise çok sevindik Obama’ya.
Amerika’nın uydusu olmayan milletlere neler olduğu aşikar… Bizim hükümetlerimiz hep ülkelerini düşündüler şimdiye kadar!!! Mormonların ya da moronların suyuna gitmeyen liderler morarıyor, suya kirli ellerini sokanlar da de milletlerini kurtarmış oluyorlar kıyımdan, katliamdan, beyzbol sopasından. Biz ise çok sevindik Obama’ya.
Garip bir döngü? Dünya’dan hızlı dönüyor, yakalayabilene aşkolsun. Koca koca adamlar şu seçilirse Türkiye için daha iyi diyebiliyorlar… Demokratlar Teodor, Cumhuriyetçilerse matador… Boğanın sonu kaçınılmaz, Dünya halkı OLEY çekiyor çünkü…
Biz ise çok sevindik Obama’ya.

762640cookie-checkÇok sevindik Obama’ya!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.